V Dome umenia zaznejú najkrajšie piesne Hany Hegerovej

Do piešťanského Domu umenia zavítajú hviezdy, ktoré si uctia legendu. V utorok 4.októbra o 19.00 h vystúpia na pódium kultúrneho stánku na nábreží Váhu umelci ako Richard Müller či Zuzana Krónerová a ďalší, aby vzdali hold šansoniérke par excellence – Hane Hegerovej.

Hana Hegerová nebola „iba“ speváčka, tak ako šansón nie je „iba“ pieseň. Šansón obsahuje a vyjadruje príbeh, vyzdvihne drámu a od interpreta sa očakáva, že sa do textu úplne ponorí a dokáže celkom prirodzene vystihnúť a sprostredkovať tie najdrobnejšie detaily, pričom kvalita hudby a textu je pri tomto žánre zásadná. Postavenie šansónu medzi hudobnými žánrami možno prirovnať k poézii v literatúre. Je to akýsi vyšší druh piesne, ktorý nemusí pochopiť každý, ale túto jeho výnimočnosť cíti väčšina. A práve v tom bola Hana Hegerová par excellence.

V programe Levandulová, ktorý do Domu umenia Piešťany prichádza prvý októbrový utorok, zaznejú v prevažnej miere piesne z repertoáru prvej dámy česko-slovenského šansónu Hany Hegerovej, ale aj ďalšie nádherné piesne z autorskej dielne Petra Hapku a Michala Horáčka. Tešiť sa môžete na mená ako Zuzana Krónerová, Zuzana Mauréry, Lucia Šoralová, Richard Müller či Petr Malásek so sprievodnou kapelou.

Vstupenky si môžete zakúpiť v sieti Predpredaj, alebo priamo v pokladni Domu umenia. Sú v hodnote 26,90 eur a 29,90 eur, no v deň konania koncertu bude ich cena 35 eur. Predstavenie je súčasťou 24. ročníka festivalu Piešťanské rendezvous.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je pondelok 22. apríla. Tento deň je Dňom zeme a Svetovým dňom modlitieb za kňažské a rehoľné povolania. Meniny…
  • 22.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je utorok 23. apríla. Tento deň je Svetovým dňom kníh a autorských práv. Meniny má Vojtech.
  • 23.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 24. apríla. Tento deň je Svetovým dňom laboratórnych zvierat (UNESCO). Sviatkom sv. Juraja, patróna vojakov, rytierov, lukostrelcov…
  • 24.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
streda, 24. apríla 2024
Meniny má Juraj, zajtra Marek