Priame prenosy opier z New Yorku sú späť!

Priame prenosy z Metropolitnej opery v New Yorku sú späť. Dom umenia Piešťany bude v začínajúcej sezóne opäť ako jediný na Slovensku premietať predstavenia naživo z newyorskej opernej scény, pričom pre divákov sú pripravené lahôdky ako La Traviata či Don Giovanni.

© Paola Kudacki/MET Opera

Prenosy operných predstavení sa začnú v sobotu 22. októbra predstavením Medea. Sondra Radvanovsky už triumfovala v Metropolitnej opere v niektorých zo sopránových úloh repertoáru. Tentoraz hrá v predstavení Medea mýtickú čarodejnicu, ktorá sa vo svojej snahe po pomste nezastaví pred ničím. Spolu so S. Radvanovsky sa v premiérovej produkcii Cherubiniho majstrovského diela predstaví tenorista Matthew Polenzani ako Medein manžel Argonaut Giasone. Predvedie sa aj sopranistka Janai Brugger ako Glauce, Medeina rivalka v láske, bas Michele Pertusi ako jej otec Creonte, kráľ Korintu a mezzosopranistka Ekaterina Gubanova ako Medeina dôverníčka Neris.

Ďalšou v poradí bude Verdiho opera La Traviata. Tá je v programe naplánovaná na sobotu 5. novembra a do Vianoc ešte uvidíte dielo The Hours, ktoré skomponoval Kevin Puts.

V novom roku si budete môcť pozrieť priamy prenos opier Fedora (Umberto Giordano), Lohengrin (Richard Strauss), Falstaff (Giuseppe Verdi), Ružový gavalier Richard Strauss), Champion (Terence Blanchard), Don Giovanni (Wolfgang Amadeus Mozart) a Čarovná flauta (Wolfgang Amadeus Mozart).

Vstupenky si môžete zakúpiť v pokladni Domu umenia.

0 Shares

Najnovšie správy

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
sobota, 20. apríla 2024
Meniny má Marcel, zajtra Ervín