Čo robiť v septembri? Máme pre vás niekoľko tipov

  • Inzercia
  • 7. septembra 2022, 14:15

Čo robiť v septembri? Túto otázku si pokladá mnoho z nás. Máme pre vás niekoľko tipov ako tráviť čas v tomto mesiaci.

Filmy v kinách

Ak ste milovníkom filmov, určite zájdite do kina. V kinách si môžete tento mesiac pozrieť film Three Thounsands Years of Longing, ktorý získal aj standing ovation na najprestížnejšom filmovom festivale v Cannes. Ďalej si môžete pozrieť film o slávnom českom vojvodcovi – Ján Žižka. Ak milujete romantické komédie, poteší vás film Vstupenky do raja (Tickets to Paradise). Vo filme hrajú George Clooney a Julia Roberts. Ďalej sa v kinách objaví film Neboj sa, zlatko (Don’t Worry Darling) a Vražda v divadle (See How They Run). See How They Run je detektívna dráma, ktorá pôsobí ako svieži a zábavný film so záhadnou zápletkou.

Ku koncu mesiaca si zase môžete pozrieť film Trojuholník smútku (Triangle of Sadness), a pre milovnikov hororov príde aj film Úsmev (Smile). Posledný film tento mesiac, ktorý si budete môcť pozrieť v kinách je Kde raky spievajú (Where the Crawdads Sing). Viac informácii o programe kín v mesiaci september si môžete prečítať tu

Posledné letné dni

Leto sa pomaly končí a s ním aj horúce letné dni. Vychutnajte si ich kým ešte môžete! Skočte si na kúpalisko, choďte si pozrieť zvieratká do ZOO, bicyklujte sa, spravte si piknik v prírode, korčulujte sa, prípadne choďte na zmrzlinu. Čím bude počasie chladnejšie, tieto aktivity budú nedostupnejšie.

Hodové slávnosti

September je plný hodov, vinobraní a iných osláv po celom Slovensku. Klobásky, burčiak, lokše, pečená kačica alebo kotlíkový guláš. Určite na niektorú vo vašom okolí zájdite. Neoľutujete. 

Choďte na zaujímavé miesta

Turistika sa dá robiť počas celého roka, na jar, v lete, na jeseň alebo v zime. Navštívte zaujímavé lokality, po celom Slovensku je ich naozaj dosť. Ak ste zároveň milovníkom strašidelných príbehov, určite navštívte aj rôzne strašidelné miesta.

Sledovanie politiky

Pre mnohých ľudí je zaujímavé sledovanie politického spektra a politických udalostí. Ak vás tieto témy zaujímajú, o zábavu v tomto mesiaci máte teda určite postarané. Leto býva na politické vystúpenia a diskusie slabšie oproti iným mesiacom v roku, preto môžete tento mesiac očakávať viac vystúpení rôznych politikov, od Igora Matoviča, Borisa Kollára, Roberta Fica, Richarda Sulíka, Petra Pellegriniho a ďalších.  

Choďte na nákupy

Teplota počas septembra pomaly klesá a mení sa ročné obdobie. Choďte preto na nákupy a kúpte si nové jesenné oblečenie. Možno nájdete nejaké zaujímavé kúsky do svojho šatníka. Toto bolo niekoľko možností ako zabiť nudu a tráviť čas v tomto mesiaci.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 24. apríla. Tento deň je Svetovým dňom laboratórnych zvierat (UNESCO). Sviatkom sv. Juraja, patróna vojakov, rytierov, lukostrelcov…
  • 24.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava