Adam Sýkora ohúril New York, Rangers ho nepustili bez zmluvy

  • Hokej / Šport
  • 7. septembra 2022, 23:02

Začínal s cieľom hrať stabilne v prvom tíme HK Nitra či dostať sa na juniorský šampionát. Skončil s dvomi gólmi na seniorských majstrovstvách sveta a v NHL ho draftovali v druhom kole. Čerešničku na torte pridal piešťanský hokejista Adam Sýkora v podobe podpisu zmluvy s New York Rangers, ktorú si vybojoval priamo na kempe.

Piešťanského hokejistu Adama Sýkoru draftoval New York Rangers v druhom kole. (Autor: FB Adama Sýkoru)

Šéf hráčskeho rozvoja v klube Jed Ortmeyer pred začiatkom rozvojového kempu hneď po drafte ešte úplne netušil, čo je Adam Sýkora zač. Po prvých tréningoch to rýchlo pochopil. „Veľmi som nepoznal jeho hru, len z videa. Spoznal som ho až na kempe. Má nákazlivú energiu a pri všetkom, čo robí, chce ísť naplno. Sto míľ za hodinu, čo je skvelé. Viete zlepšiť svoju ofenzívu či produktivitu, ale nedá sa naučiť mať v sebe motor, ktorý má on,” povedal Ortmeyer pre lohud.com.

Novinár Vince Mercogliano ho vo svojom článku označil ako siedmy najnádejnejší prospekt Rangers pred novou sezónou. „Jed Ortmeyer spolu s prezidentom tímu Chrisom Drurym a zvyšným manažmentom klubu boli zo Sýkoru takí ohromení, že ho nenechali odísť bez toho, aby s ním podpísali nováčikovský kontrakt,” píše v článku.

Adam Sýkora má stále len 17 rokov a bol jedným z najmladších na drafte. Plnoletosť dosiahne 7. septembra. V Rangers aj preto veria, že na viacerých stránkach svojej hry ešte dokáže zapracovať a zlepšiť ich. „Tvrdo pracujem. Snažím sa robiť všetko na maximum a dávať do toho celú svoju energiu. Stále mám slabiny, ale nebojím sa hrať proti starším hráčom. Snažím sa hrať aj fyzicky, nezáleží na tom, kto je proti mne,” povedal Sýkora, ktorý svoje slová potvrdzoval aj na seniorských majstrovstvách sveta, kde sa viackrát prezentoval fyzickou hrou.

Portál v článku o Sýkorovi oslovil aj generálneho manažéra Nitry Tomáša Chrenka: „Všetci ho milujú. Väčšina našich fanúšikov si ho zamilovala po štyroch-piatich zápasoch, keď začal hrať o niečo lepšie. Páči sa im jeho štýl. Urobí všetko pre tím. Je naozaj tímový hráč, ktorý vám bude blokovať strely a dbať na všetky detaily.”

Keď sa ho na kempe pýtali, čo je jeho obľúbená časť hry, odpovedal nezvyčajne. Väčšina hráčov povie strieľanie gólov, asistencie… Sýkora odpovedal, že oslabenia. „Bol jeden z našich najlepších hráčov na oslabeniach. Bol v tom perfektný,” doplnil Chrenko.

Navyše oslabenia nehrá pasívne. Súperov dokáže naháňať a získať pre svoj tím drahocenný čas či donútiť útočníkov k chybám. „Chce forčekovať. Chce hrať fyzicky, získať puk aj na druhý či tretí pokus. Na kempe sa nikdy nevzdal, práve preto mal puk na hokejke pomerne často. Aj preto sa dal ľahko všimnúť na ľade,” vyjadril sa na Sýkorovu adresu Ortmeyer.

„Dokáže súpera otravovať, dostať sa pod jeho kožu a frustrovať ho,” povedal jeden zo skautov k slovenskému krídelníkovi a prirovnal ho k bývalému hráčovi Rangers Jesperovi Fastovi, ktorý aktuálne hráva za Carolinu.

Budúcu sezónu bude Sýkora hrávať ešte za HK Nitra. Túto cestu pre neho zvolilo vedenie New Yorku. „Sme poctení, že organizácia, akou je Rangers, verí v to, čo robíme v Nitre,” povedal Chrenko. Vedenie zámorského klubu ho však bude sledovať a bude s ním v neustálom kontakte.

A hoci ho niektorí môžu mať za hráča, ktorý je typ na zrážanie sa a nepredvedie veľa technických parád, na letnom juniorskom šampionáte ukázal, že opak je pravdou, keď po nádhernej akcii strelil jeden z gólov.

„Zatiaľ je jeho najväčšou devízou energia, ktorú prináša do tímu. Vie však byť aj naozaj kreatívny. V mladších ročníkoch by si vytváral šance a dával góly. Je jasné, že v prvej sezóne s mužmi v Nitre sa zhostil úlohy energického hráča, ale podľa mňa vie byť aj produktívny a kreatívny. Je naozaj dobrý korčuliar. Vždy pracuje na viac ako sto percent, každé striedanie či tréning. Vždy,” dodal pre lohud.com Tomáš Chrenko.

zdroj: Šport.sk

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je utorok 23. apríla. Tento deň je Svetovým dňom kníh a autorských práv. Meniny má Vojtech.
  • 23.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je pondelok 22. apríla. Tento deň je Dňom zeme a Svetovým dňom modlitieb za kňažské a rehoľné povolania. Meniny…
  • 22.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
utorok, 23. apríla 2024
Meniny má Vojtech, zajtra Juraj