Piešťanský odchovanec Miroslav Gono si zahrá v poľskej lige

Vedenie klubu MŠK Žilina uvoľnilo na hosťovanie do konca sezóny stredopoliara a odchovanca piešťanského futbalu Miroslava Gona, ktorý pod novým kormidelníkom nehrával a v aktuálnej sezóne nastúpil iba za B-tím. Reprezentant Slovenska do 21 rokov si po štyroch sezónach v žltozelenom drese vyskúša poľskú ligu za Wislu Plock.

Piešťanský odchovanec Miroslav Gono mení dres Žiliny za Wislu Plock. (Autor: MŠK Žilina)

Defenzívny stredopoliar zažil počas minulého leta výborný vstup do sezóny, ktorý podčiarkol skvelými výkonmi v Európe. Na jar výkony celého tímu i jeho upadali a na svoje svetlé chvíle „Gonis“ nenadviazal. Aktuálne ani nebol v mládežníckej reprezentácii trénera Jaroslava Hynka, preto sa hľadalo výhodné riešenie pre hráča i klub.

Viac prezradil športový manažér Šošonov Karol Belaník: „Miro momentálne nefiguroval v základnej zostave A-tímu, pričom v aktuálnej sezóne si pripísal štarty iba za rezervný tím. Preto sme pre neho hľadali riešenie, aby pravidelne hrával a mal zápasovú prax na najvyššej úrovni. Po vyhodnotení s trénerským štábom sme ho napokon uvoľnili na hosťovanie do Poľska, kde ho vo Wisle Plock veľmi chcel náš bývalý tréner Pavol Staňo. Miro tam teda odchádza na hosťovanie do konca sezóny.“

Miroslav Gono debutoval v prvom tíme MŠK v roku 2020 práve pod vedením Pavla Staňa, ktorý mu pravidelne dával dôveru v stredovej formácii Šošonov.

„Klub mal záujem, aby som šiel na hosťovanie. Naskytla sa príležitosť ísť do Wisly Plock za trénerom Staňom, ktorý ma oslovil. Vôbec som to nečakal, do poslednej chvíle to bolo neisté. Napokon sa to podarilo, za čo som rád. Vnímam to ako ďalší krok, ktorý ma môže športovo i kariérne posunúť,“ povedal k sťahovaniu sa k našim severným susedom rodák z Piešťan, ktorý za A-tím žltozelených nastúpil celkovo v 81 zápasoch s bilanciou dva góly a päť asistencií.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 3. mája. Tento deň je Dňom Slnka a Svetovým dňom slobody tlače. Meniny má Galina, Timea.
  • 03.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 3. mája 2024
Meniny má Galina, zajtra Florián