Do piešťanských základných škôl nastúpilo vyše dvetisíc detí

  • Školy / Piešťany / Spravodajstvo
  • 5. septembra 2022, 23:01

Školský rok sa po mimoriadne teplom lete a z hľadiska počasia vydarených prázdninách opäť začína. Do základných škôl v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta Piešťany v pondelok nastúpilo 2194 detí. Prvýkrát do školských lavíc z toho počtu zasadlo 267 prváčikov, čo je o 23 žiakov prvej triedy viac ako vlani v septembri. Spolu vo všetkých triedach na školách v zriaďovacej pôsobnosti piešťanskej radnice je o 86 detí viac ako v minulom školskom roku.

Na Základnej škole Holubyho v pondelok 5. septembra otvorili tri prvácke triedy. (Autor: am)

Aby deti nastúpili do pripravených školských zariadení, na ich rekonštrukciu išli nemalé finančné prostriedky. Počas letných prázdnin do modernizácie škôl mesto investovalo takmer 670-tisíc eur, z toho takmer 300-tisíc bola dotácia z Ministerstva pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR na modernizáciu škôl a na stavebné úpravy a budovanie technického vybavenia odborných učební na ZŠ Mojmírova a ZŠ Holubyho.

Základná škola na Mojmírovej ulici zorganizovala slávnostné otvorenie roka na školskom dvore pre všetkých žiakov.

Stavebné úpravy v rámci pripravovanej modernizácie sa v ZŠ Mojmírova realizovali v učebniach biochémie, polytechniky, jazykových učebniach a v knižnici. Učebne sú vybavené novým špecializovaným školským a laboratórnym nábytkom so zodpovedajúcimi učebnými pomôckami, novou výpočtovou technikou a do školských knižníc bol dodaný nový knižničný fond.

Mesto zrealizovalo i obnovu viacúčelového ihriska v areáli ZŠ Holubyho – výmena pôvodnej trávnatej plochy, výmena oplotenia ihriska, mantinelov a ochrannej siete. Ihrisko má i nové bránky a čiarovanie. Modernizácia stála takmer 34-tisíc eur.

V ZŠ F. E. Scherera pokračovala rekonštrukcia okien a dverí v objekte. V ďalšom pavilóne vymenili 59 kusov starých okien za nové plastové. Budova je tiež po oprave zateplená. Investícia do modernizácie školy na sídlisku Adam Trajan bola v hodnote 219-tisíc eur.

V ZŠ M. R. Štefánika sa uskutočnila oprava kanalizácie poškodeného potrubia a montáž nového. Radnica na tento účel vyčlenila v mestskom rozpočte takmer 16-tisíc eur.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 24. apríla. Tento deň je Svetovým dňom laboratórnych zvierat (UNESCO). Sviatkom sv. Juraja, patróna vojakov, rytierov, lukostrelcov…
  • 24.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Juraj, zajtra Marek