Sľuboval zasklenie balkóna, namiesto toho ľudí okrádal

Trnavským policajtom sa podaril poriadny úlovok. V Bratislave našli známeho podvodníka, ktorý svojich zákazníkov z Trnavského kraja pripravil o približne 50-tisíc eur. Vyšetrovateľka obvinila 38-ročného konateľa firmy
zo zločinu podvodu za celkovo 19 skutkov a zároveň podala podnet na jeho väzobné stíhanie.

Podnikateľ sľuboval zasklenie balkóna, namiesto toho od zákazníkov peniaze len zobral a prácu nikdy nezrealizoval. (Autor: tvnoviny.sk)

Muž mal pred potenciálnymi klientmi vystupovať ako konateľ firmy zaoberajúcej sa najmä zasklievaním balkónov, zimných záhrad, terás a montážou prístreškov.  So zákazníkom riadne spísal zmluvu o dielo, pričom si od neho vypýtal zálohu vo výške približne polovice z celkovej dohodnutej sumy. Klientom tvrdil, že peniaze potrebuje na počiatočné náklady spojené s dodávkou a montážou materiálu. Už od začiatku však vedel, že vzhľadom na okolnosti zákazku nebude schopný zrealizovať. Na naliehanie oklamaných zákazníkov nereagoval a vyplatenú zálohu im nevrátil. „Podnikateľ“ sa začal zatajovať a nepreberal ani úradné zásielky.

Naletela mu i riaditeľka súkromnej základnej umeleckej školy pri Hlohovci. Dala mu zálohu päťtisíc eur na zasklenie terasy, kde mala byť trieda. Na sociálnej sieti sa dajú nájsť desiatky zúfalých ľudí z Trnavského kraja. Dôverovali mu najmä seniori, mnohí prišli o ťažko našetrené úspory. Kým oklamaní zákazníci oplakávajú svoje peniaze, on si užíval život doma i v zahraničí a prezentoval sa ním na Instagrame.

Kriminalistom sa operatívnou činnosťou muža minulý týždeň v utorok podarilo vypátrať v bratislavskom fitnescentre. Policajti ho obmedzili na osobnej slobode a predviedli pred vyšetrovateľku do Trnavy. Odtiaľ putoval priamo do policajnej cely, kde čakal do rozhodnutia súdu. Sudca ho poslal za mreže, bude tak stíhaný väzobne. Obvinený podal sťažnosť, o ktorej rozhodne krajský súd. Hrozí mu až desaťročné väzenie. Muž bol pritom už v minulosti za podvody právoplatne odsúdený.

0 Shares

Najnovšie správy

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
sobota, 20. apríla 2024
Meniny má Marcel, zajtra Ervín