Kandidátne listiny na post predsedu Trnavského samosprávneho kraja doručilo desať kandidátov

  • Kraj
  • 31. augusta 2022, 12:02

Od vzniku samosprávnych krajov v roku 2001 je to druhý najvyšší počet uchádzačov o funkciu trnavského župana. Viac ich bolo len v prvých voĺbách v novembri 2001, kedy sa o hlasy voličo uchádzalo až trinásť kandidátov.

Ilustračné foto: am.

O post predsedu Trnavského samosprávneho kraja sa uchádza desať kandidátov. Ide o druhý najvyšší počet záujemcov o pozíciu trnavského župana v doterajšej histórii samosprávnych krajov. Viac ich bolo len v prvých krajských voľbách v novembri 2001, keď sa o hlasy voličov uchádzalo až 13 kandidátov.

Kandidátne listiny v stanovenom termíne podľa riaditeľky odboru komunikácie Úradu Trnavského samosprávneho kraja Natálie Petkáčovej doručili Martin Beluský ( Kotlebovci – ĽSNS), József Berényi ( Aliancia), Zdenko Čambal ( SNS, Smer – SD), Martin Červenka (NEKA), Roland Hakszer (NEKA), Roman Chudý ( Život – národná strana), Zdenko Rosina (Národná koalícia/Nezávislí kandidáti) Ivan Stanovič (Hnutie Občan Národ Spravodlivosť), Veronika Temňáková, ( Republika) a Jozef Viskupič (OĽaNO, NOVA, Kresťanská únia, Zmena zdola, Sloboda a Solidarita, KDH, Spolu – občianska demokracia, Šanca, ODS, Za ľudí, Sme rodina, OKS, DS, Magyar Fórum – Maďarské fórum). Petkáčová pripomína, že oficiálnymi kandidátmi sa stanú až po zaregistrovaní volebnou komisiou.

Voľby do orgánov samosprávnych krajov sa budú konať v sobotu 29. októbra spoločne s komunálnymi voľbami.

SITA

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 28. marca. Tento deň je Dňom učiteľov. Meniny má Soňa.
  • 29.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 29. marca 2024
Meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava