V tábore spoznávali hrady, súťažili i tancovali

  • Mladí dnes / Kultúra a spoločnosť / Región
  • 28. augusta 2022, 00:02

Posledná aktivita v rámci spoločného projektu Parlamentu mladých mesta Vrbové a Střediska volného času Vítkov s názvom Späť na tábor sa konala na Slovensku v Belušských Slatinách v Štiavnických vrchoch.

(Autor: FB PMMV)

Deti zažili rôzne remeselné dielne z čias minulých – vyrábali z hliny, sviečky z včelieho vosku, mydlá, batikovali látky, tričká, tašky, všetko, čo bolo biele a mohlo byť pekné, pestrofarebné. Nechýbali každodenné ranné rozcvičky na športoviskách v rámci veľkého športového areálu.

V rámci ďalších aktivít nemohli nechýbať vodné hry. Keďže vyšlo počasie a v ubytovaní nebol bazén, táborníci sa zabávali súťažami. Deti tiež spoznávali históriu Slovenska, hrady Matúša Čáka Trenčianskeho, chodili v lese po stopách tohto panovníka a spoznávali jeho panstvo. Večer ich dokonca prišiel navštíviť, a tak mu spravili program, aby sa cítil dobre.

V lese si každá skupina (deti boli rozdelené do štyroch a samy si názvy skupín vymysleli – boli medzi nimi Mimoni, Tím Neviem, Rebeli, Cementi) vytvorila vlastný bunker z prírodných materiálov. Jeden večer „vyvenčili“ baterky v rámci orientačného behu, kde zbierali rôzne kódy podľa mapy. Absolvovali túru k hojdačke nad obcou Podmalenica, v lese videli srnky, roháče, dokonca sa rozprávali s poľovníkom.

Na záver tábora sa vyšantili na diskotéke, kde si všetci účastníci zatancovali. Lúčili sa ráno so slzami v očiach a s otázkou, prečo týždeň tak rýchlo ubehol. Bol to veľmi pekný a zážitkový tábor nielen pre deti, ale aj pre animátorov.

Projekt je realizovaný vďaka podpore v rámci Euroregiónu Biele Karpaty z fondu malých projektov.

Dušan Sabo

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je utorok 23. apríla. Tento deň je Svetovým dňom kníh a autorských práv. Meniny má Vojtech.
  • 23.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je pondelok 22. apríla. Tento deň je Dňom zeme a Svetovým dňom modlitieb za kňažské a rehoľné povolania. Meniny…
  • 22.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
utorok, 23. apríla 2024
Meniny má Vojtech, zajtra Juraj