Oplatí sa kúpiť používanú chladiacu vitrínu?

Zvažujete kúpu chladiacej vitríny a neviete sa rozhodnúť, či si máte zaobstarať novú, alebo radšej už používanú? V tomto článku sa spoločne pozrieme na výhody a nevýhody nákupu vitríny z druhej ruky.

(Autor: pastrymarket.sk)

Nákup chladiacej vitríny nie je lacná záležitosť, a preto si treba tento krok poriadne premyslieť. Mnoho ľudí sa snaží ušetriť nákupom používanej vitríny z bazáru. Rozhodujúcim faktorom je v týchto prípadoch hlavne nákupná cena, čo však nie je správne. Môže sa zdať, že na prvý pohľad ušetríte, ale časom sa vám to vôbec nemusí oplatiť. Pýtate sa prečo? To si rozoberieme v nasledujúcich riadkoch. Poďme si teda prejsť veci, ktoré si treba zvážiť pred vykonaním samotného nákupného rozhodnutia.

Chladiaca vitrína na zákusky je zariadenie využívajúce ventilačný systém, ktoré je poháňané chladenou kondenzačnou jednotkou. Znamená to, že časom sa tu môže vyskytnúť niečo, čo bude treba opraviť alebo skontrolovať. No a tu sa dostávame k hlavnému body, ktorým je záruka. Tú pri kúpe prostredníctvom bazáru nedostanete. Funkčná záruka vám dokáže ušetriť nie len peniaze, ale aj čas opravy, a teda v končenom dôsledku aj dobu, počas ktorej bude vitrína mimo prevádzky. Pokiaľ si však zaobstaráte novú vitrínu, tak sa nemusíte podobných problémov vôbec báť.

Taktiež treba pozerať aj na spotrebu elektrickej energie. Predsa len vitrína bude zapnutá neustále, aby udržala zákusky čerstvé. Pri nákupe starších vitrín môžete naraziť na problém s vysokou spotrebou, ktorá sa postupom času bude pomaly navyšovať. Najnovšie vitríny sú navrhnuté tak, aby boli čo najviac šetrné k prevádzke a využívali minimum energie pri maximálnom výkone.

V neposlednom rade sa treba zamerať aj na dizajn a vzhľad vitríny. Veľkú časť vitrín tvoria presklené steny, cez ktoré zákazníci vidia vašu ponuku zákuskov. Niektoré staršie vitríny môžu mať toto sklo jemne zažltnuté alebo poškodené. Ak by ste takúto vitrínu umiestnili do novej prevádzky, tak s veľkou pravdepodobnosťou sa to vašim zákazníkom páčiť nebude.

V prípade nákupu používanej vitríny bude váš výber zúžený iba na niekoľko kusov, ktoré ponúka bazár. Pri nákupe novej máte široký výber, kde si určite nájdete takú, ktorá vám presne sadne do prevádzky. Sami si určíte akú farbu a typ chcete. Často sú tieto vitríny na objednávku, preto ak vám žiadna z ponúkaného výberu nesadne, môžete kontaktovať predajcu s presnými požiadavkami a on vám určite navrhne nejaké riešenie.

Toto bol súhrn poznatkov, ktoré treba zvážiť pred nákupom chladiacej vitríny. Ako sami vidíte, tak najlepšia voľba je kúpa novej vitríny, kde sa nemusíte báť, že prídete o svoje peniaze kvôli zamlčaným vadám. Odporúčame vám pozrieť ponuku predajcu Pastry Market, ktorý ponúka niekoľko druhov chladiacich vitrín v rôznych vyhotoveniach.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je sobota 27. apríla. Tento deň je Svetovým dňom grafiky. Meniny má Jaroslav.
  • 27.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je nedeľa 28. apríla. Tento deň je Svetovým dňom bezpečnosti a zdravia pri práci. Meniny má Jarmila.
  • 28.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je pondelok 29. apríla. Tento deň je Európskym dňom solidarity a spolupráce medzi generáciami a Medzinárodným dňom tanca. Meniny…
  • 29.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Pri príležitosti Dňa Zeme sa v okolitých obciach konalo veľké upratovanie. Inak to nebolo ani v Ostrove, ktorý sa už…
  • 28.04.2024, 00:01
  • Spravodajstvo / Región
pondelok, 29. apríla 2024
Meniny má Lea, zajtra Anastázia