Rekonštrukcia atletického sektora futbalového štadióna je pred dokončením

Rekonštrukcia atletickej dráhy na piešťanskom futbalovom štadióne je už vo finálnej realizácii. Rozdiel medzi pôvodným škvarovým športoviskom a súčasným moderným tartanom je výrazný. Rekonštrukcia sa týkala atletickej dráhy a sektorov športoviska za 764 310 eur, z toho 250-tisíc uhradí Slovenský atletický zväz a zvyšok zaplatí Mesto Piešťany. Kolaudácia je naplánovaná na 25. augusta.

Nová dráha a sektory budú spĺňať medzinárodné normy pre atletické športy. (Autor: pror)

„Na atletickej dráhe sa realizujú finálne vrstvy, termín kolaudácie stavby Rekonštrukcia atletickej dráhy a sektorov na štadióne v Piešťanoch bude 25. augusta. Súbežne s výstavbou atletickej dráhy prebieha i samostatná akcia Sanácia tribúny, betónových stupňov pre stojacich divákov. Počas dokončovania finálnych vrstiev atletickej dráhy museli byť práce pre prašnosť pozastavené. Termín ich ukončenia sa preto posunie približne o mesiac,“ informovala nás radnica o aktuálnom stave rekonštrukčných prác na futbalovom štadióne.

Predmetom v podstate novej výstavby je atletický ovál s dĺžkou 400 metrov so šiestimi dráhami, jednotný s polomerom zákrut 36,5 m, šprintérska rovinka dlhá 130 m so šiestimi dráhami s umelým povrchom certifikovaným Medzinárodnou atletickou federáciou IAAF. Tartanový povrch oválu je situovaný na jestvujúcej bežeckej dráhe, avšak rekonštrukciou podložia prešla rozsiahlymi stavebnými úpravami.

Atletický ovál obsahuje aj časti technických sektorov – hod oštepom (2x), sektor skoku do diaľky s dvomi rovnobežiskami a doskočiskami tesne vedľa seba, vrh guľou, skok o tyči, skok do výšky. Ovál bude spĺňať pravidlá IAAF a je vytvorený podľa technického manuálu IAAF Track and Field Facilities Manual 2008 Edition.

„Myslíme si, že skvalitnením podmienok na atletickú prípravu zvýšime záujem mládeže o tento šport, a tak zvýšime počet členov v miestnom atletickom klube. Mesto Piešťany má vhodné klimatické podnebie, dobré ubytovacie kapacity aj v blízkosti atletického štadióna, poskytuje možnosť kvalitnej regenerácie v miestnych kúpeľoch, vieme ponúknuť možnosti na sústredenia pre športovcov z iných miest či zahraničia. Rovnako budeme schopní organizovať súťaže a športové podujatia,“ zdôvodnila svoj zámer rekonštrukcie atletického športoviska radnica.

Nové mestské atletické športoviská majú byť k dispozícii aj školám či iným športovým oddielom na kondičné tréningy. Rozpočet projektu je 764 310,46 eur, výška spolufinancovania z mestského rozpočtu predstavuje sumu 514 310,46 eur.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 3. mája. Tento deň je Dňom Slnka a Svetovým dňom slobody tlače. Meniny má Galina, Timea.
  • 03.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je sobota 4. mája. Tento deň je Výročím úmrtia M. R. Štefánika, Medzinárodným dňom hasičov a Sviatkom sv. Floriána…
  • 04.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
sobota, 4. mája 2024
Meniny má Florián, zajtra Lesana