Airsoftové repliky samopalov a útočných pušiek značky Heckler & Koch

  • Inzercia
  • 13. augusta 2022, 23:03

Značka Heckler & Koch (skratka H&K) vznikla na zvyškoch značky Mauser v roku 1949. Svoj názov nesie po svojich zakladateľoch Edmund Heckler a Theodor Koch. Postupne sa vypracovala na jednu z najlepších svetových značiek na trhu so zbraňami. Aktuálne má svoje sídla v Nemecku, Británii, USA a Francúzsku. Zaoberá sa vývojom a výrobou zbraní pre civilný trh ale aj pre armády krajín NATO. Ťažisko produkcie tejto značky tvoria najmä pištole, samopaly, útočné pušky a guľomety. Oprávnenie na výrobu oficiálnych replík zbraní tejto značky vo forme airsoft zbraní má nemecká spoločnosť UMAREX GmbH & Co. KG. Poďme sa spolu pozrieť na tie najznámejšie modely.

pexels.com

ÚTOČNÁ PUŠKA H&K G36

Vývoj tejto útočnej pušky začal v roku 1990 a v roku 1995 už bola zaradená do výzbroje nemeckej armády. Postupne sa však dostala do výzbroje rôznych ozbrojených zložiek najmä členských krajín NATO. Kalibrovaná je na štandardný NATO náboj .223 Remigton (5.56 x 45 mm). Dostupná je samozrejme v rôznych dĺžkových a dizajnových modifikáciách. Spoločnosť Umarex ponúka elektrickú airsoft repliku tejto zbrane buď v základnej verzii pre začiatočníkov alebo drahšiu verziu pre skúsenejších.

ÚTOČNÁ PUŠKA H&K 416

Tento model útočnej pušky je dizajnovaný po vzore amerických pušiek M4 / AR-15. Vyrába sa od roku 2005 až po súčasnosť. Taktiež je súčasťou výzbroje rôznych bezpečnostných zložiek najmä v členských krajinách NATO a používa štandardný NATO kaliber. 223 Remington. V ponuke spoločnosti Umarex nechýba ani airsoft replika tejto legendy.

SAMOPAL H&K MP5

Vyzerá tak nadčasovo, že málokto by možno uveril, že jeho vývoj začal už 60. rokoch minulého storočia. Je kalibrovaný na azda najrozšírenejší pištoľový kaliber 9 x 19 mm (Luger). Existuje jeho viac ako 100 variácií a klonov. Naďalej sa vyrába a patrí medzi najobľúbenejšie samopaly vo svete, či už v armádnom alebo civilnom sektore. Veľmi obľúbený je aj v špeciálnych jednotkách po celom svete vďaka jeho kompaktným rozmerom. Spoločnosť Umarex vyrába airsoft repliku tohto modelu buď v elektrickej alebo CO2 verzii.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 3. mája. Tento deň je Dňom Slnka a Svetovým dňom slobody tlače. Meniny má Galina, Timea.
  • 03.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 3. mája 2024
Meniny má Galina, zajtra Florián