Za kúpaním v Trnavskom kraji

Trnavský kraj poskytuje množstvo príležitostí na letné kúpanie. Stačí sa naložiť do auta, vyraziť na celodenný kúpaliskový pobyt a o pár minút ste aj pri menej či viac známych kúpaliskách či prírodných plážach. Na tento týždeň sme pre vás pripravili tip na kúpanie na menej známom kúpalisku v Cíferi, veľkokapacitnom kúpalisku Kamenný mlyn pri Trnave, ale i tip na unikátnu prírodnú pláž pri Galante.

(Autor: FB Trnavský kraj zážitkov/Trnavské rádio/Johny Von Milde/Supa )

Kúpalisko Pác v srdci prírody

Kúpalisko sa nachádza v obci Cífer, presnejšie v časti Pác, podľa ktorej je pomenované. Svojich návštevníkov láka na kúpanie v srdci prírody. Ponúka 25-metrový plavecký bazén a malý bazén pre deti. Slnečné lúče si najlepšie vychutnáte na upravenom anglickom trávniku alebo na ležadlách, ktoré je možno si za menší poplatok vypožičať.

V areáli si môžete zahrať tenis, plážový volejbal, basketbal, minigolf či stolný tenis. Deti sa zas môžu vyšantiť na detskom ihrisku s hojdačkami, šmykľavkami, trampolínou a veľkým stanom s hračkami.

Otváracie hodiny: denne 9:00 – 19:00

Cenník: dospelá osoba 4 €, dieťa 3-15 rokov 3 €, dôchodcovia a ZŤP 2 €

Osvieženie v Kamennom mlyne

Kúpalisko Kamenný mlyn sa nachádza v rekreačnej oblasti v príjemnom prostredí na okraji Trnavy. Je to prírodné kúpalisko s plaveckým bazénom a nevyhrievanou vodou. Slniť a odpočinúť si môžete na trávnatom teréne, ktorý je súčasťou areálu. Ak túžite po aktívnom oddychu, zabaviť sa môžete sa hraním volejbalu, stolného tenisu či petangu. Pre deti sú pripravené preliezačky a hojdačky. V areáli je možné požičať si ležadlá a slnečníky. Kúpalisko je v prevádzke v letných mesiacoch jún až august.

Otváracie hodiny v auguste: 9:00 – 19:00

Cenník – celodenný lístok: dospelí 6 €, deti do 6 rokov 0,50 €, deti a mládež 7-18 rokov 3 €, dôchodcovia a ZŤP 0,50-1 €

Leto na Čiernej Vode pri Galante

Máte radi pocit prímorského relaxu a užívate si romantické chvíle pri pozorovaní západov slnka? Navštívte Aquarea Čierna Voda – Areál športu a relaxu a doprajte si oddych či aktívny pohyb.

Medzi obcami Veľké Úľany a Čierna voda v okrese Galanta nájdeme pri bývalom štrkovisku jazero s prepracovaným areálom plným služieb. Areál športu a relaxu Aquarea má vďaka svojej rozlohe a hĺbke samočistiacu schopnosť, čo zaručuje čistotu a priezračnosť vody počas celého roka. Štrkové pláže a tyrkysová farba vody navodzujú návštevníkom jazera pocit chorvátskych pláží.

Aktívny či pasívny oddych v príjemnom prostredí ponúka areál v plážovej a premium zóne. Plážová zóna v lone prírody je prístupná od mája do septembra. Návštevníci si tu môžu vychutnať upravené pláže, ihriská pre deti, možnosť športových aktivít v podobe plážového volejbalu, mini futbalu, možnosť požičať si kajak, paddleboard či využiť služby gastro prevádzok.

Premium zóna láka najmä potápačským centrom, apartmánmi, kempingom s vlastnými plážami, možnosťou rybolovu či grilovania. Výnimočná Aquarea Dive Center je potápačská báza, jediná svojho druhu na Slovensku s plne vybaveným zázemím a so zanorenými atrakciami s dĺžke vyše 1000 metrov. Pýši sa tiež množstvom rôznorodých rýb, ktoré môžu potápači obdivovať pod hladinou. V roku 2020 získalo centrum prestížnych päť hviezdičiek od celosvetovej potápačskej organizácie International Training.

Otváracie hodiny: cez týždeň 10:00 – 19:00, cez víkend 9:00 – 20:00

Cenník:

Plážová zóna: dieťa do 3 rokov zdarma, dospelý/deň 6 €, dieťa 4-14 rokov, dôchodcovia, ZŤP a ZŤP/S 4 €

Premium zóna: dospelý/deň 10 €, dieťa 4-14 rokov, dôchodcovia, ZŤP a ZŤP/S 7 €

zdroj: Trnavský kraj zážitkov

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je utorok 26. marca. Tento deň je Svetovým dňom epilepsie. Meniny má Emanuel.
  • 26.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 28. marca 2024
Meniny má Soňa, zajtra Miroslav