Slovenské tenistky s Piešťankou Soňou Depešovou skončili na MS štvrté

  • Šport / Tenis
  • 10. augusta 2022, 23:01

Slovenské tenistky do 14 rokov obsadili na majstrovstvách sveta družstiev v Prostějove štvrté miesto. Tím v zložení Mia Pohánková, Soňa Depešová (TK Kúpele Piešťany) a Kali Šupová pod vedením kapitána Rudolfa Horvátha nestačil v súboji o tretie miesto na druhé nasadené Spojené štáty americké a podľahol im 0:2. Záverečná štvorhra sa za rozhodnutého stavu nehrala.

Piešťanská tenistka Soňa Depešová (vľavo) je členkou reprezentačného tímu do 14 rokov. (Autor: STZ)

V súboji proti Američankám nastúpili na dvojhry Mia Pohánková a Soňa Depešová. Pohánková odohrala vyrovnaný zápas s Capucine Jauffretovou. Prvý set získala v tajbrejku, v ďalších dvoch však ťahala za kratší koniec a prehrala 7:6, 1:6, 4:6. O vyrovnanie sa pokúsila Depešová, Shannon Lamová však bola nad jej sily a Soňa jej podľahla 4:6, 3:6.

Vystúpenie mladých Sloveniek na šampionáte je však skvelou reprezentáciou našej krajiny. Štvrté miesto v celosvetovej konkurencii šestnástich najlepších tímov je veľmi cenný úspech, pretože dievčatá nechali za sebou mnohé tenisové veľmoci.

Celkové poradie družstiev na MS dievčat do 14 rokov: 1. Česká republika, 2. Nemecko, 3. USA, 4. Slovensko, 5. Kórea, 6. Veľká Británia, 7. Japonsko, 8. Brazília

zdroj: STZ

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 26. apríla 2024
Meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav