Na bicykli jazdili do práce aj zamestnanci župy

  • Kraj / Spravodajstvo
  • 5. augusta 2022, 00:02

Zamestnanci Úradu Trnavského samosprávneho kraja (TTSK) a župných organizácií sa opäť aktívne zúčastnili celonárodnej kampane Do práce na bicykli. Zo všetkých 1322 slovenských zamestnávateľov zapojených do tohto ročníka Úrad TTSK obsadil 13. miesto. Oproti minulému roku sa zlepšil až o 18 priečok. Najlepším jednotlivcom úradu sa stal Miroslav Horváth a víťazným tímom Projektové kolESÁ.

(Autor: FB TTSK)

„Som rád, že sa do tohto ročníka kampane zapojilo až 116 kolegov z nášho úradu a Správy a údržby ciest TTSK. To je doposiaľ rekordný počet. Vďaka tomu sme sa medzi zamestnávateľmi z celého Slovenska umiestnili na 13. priečke s 1929 jazdami. Navyše, zo všetkých 162 zapojených zamestnávateľov na území Trnavského kraja náš úrad skončil na skvelom druhom mieste. Želám si, aby sme spolu s kolegami využívali rôzne udržateľné spôsoby dopravy aj po skončení súťaže. Ideme tým príkladom pre obyvateľov v oblasti zdravého životného štýlu a ochrany životného prostredia,“ uviedol trnavský župan Jozef Viskupič.

Zamestnanci vytvorili 31 tímov a v júni najazdili takmer 27 500 kilometrov, z toho 17 500 absolvovali v autobusovej alebo vlakovej doprave, 8000 na bicykloch či kolobežkách a 1800 prešli peši. Spolu ušetrili vyše päťtisíc kilogramov oxidu uhličitého.

„Na úspešnú kampaň sme sa rozhodli nadviazať tým, že pre všetkých 12 zapojených miest a obcí na území našej župy sme zakúpili dáta o cestovaní. Údaje popisujú zvyklosti veľkej vzorky obyvateľov používajúcich bicykel, chôdzu aj verejnú dopravu na denné dochádzanie za prácou alebo službami. I vďaka tomu samosprávy zistia, ktoré ulice alebo križovatky sú najviac využívané. Tieto miesta majú potenciál na investície, ktoré môžu byť financované napríklad z plánu obnovy,“ doplnila cyklokoordinátorka Trnavského kraja Silvia Szokolová, ktorá pre kolegov pred, počas aj po kampani zorganizovala cyklistické raňajky a súťaž o vecné ceny.

TS: TTSK

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 18. apríla. V tento deň sa v roku 1901 narodil MUDr. Emil Veselý, lekár, prednosta a primár…
  • 18.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 17. apríla. Tento deň je Svetovým dňom hemofílie. Meniny má Rudolf.
  • 17.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 18. apríla 2024
Meniny má Valér, zajtra Jela