Hasičský týždeň v znamení požiarov trávy a slamy

  • Piešťany / Spravodajstvo / Región
  • 3. augusta 2022, 06:53

V dôsledku tropických horúčav piešťanskí hasiči počas minulého týždňa zasahovali najmä pri požiaroch trávnatých plôch v meste i regióne. Dva prvé dni – v pondelok a utorok – sa ani nezastavili. Okrem hasenia zachraňovali ženu, ktorá chcela skočiť z Krajinského mosta.

Oheň pri Krajinskom moste zhltol niekoľko desiatok metrov štvorcových trávy. (Autor: Supa)

V pondelok 25. júla okolo pol tretej popoludní horel trávnatý porast v obci Banka v lesíku, vzdialenom len pár metrov od poľa. Hasiči tam prišli včas, takže požiar s rozlohou asi 25 metrov štvorcových uhasili vysokotlakovým prúdom vody a lopatami.

Podobný priebeh mal aj neskorší zásah – horela suchá slama na poli z Piešťan do Drahoviec. O pár minút nato vyrážali hasiči tiež k požiaru suchej slamy, ale na Bodonu, a v Piešťanoch ešte okolo pol siedmej večer uhasili požiar strniska s veľkosťou asi 50×50 metrov.

V ten večer ich ešte zavolali k ekologickému zásahu k reštaurácii Furman na Banke, kde bola na ceste smerom na Havran rozjazdená mastná škvrna. Pochádzala asi z vytečenej nafty. Hasiči vyrážali na Banku so zapnutou sirénou, no pred Krajinským mostom ju vypli, nakoľko ich upozornili, že na moste sa nachádza žena so samovražednými úmyslami. Podarilo sa im zmariť jej úmysel skočiť z mosta do Váhu, no všimli si, že ešte predtým sa zrejme pokúsila podrezať si žily, pretože mala zakrvácanú ruku. Hasiči ju odovzdali polícii a potom sa o zranenú ženu postarali záchranári. Hasiči pokračovali k pôvodnej udalosti, aby zlikvidovali vytečenú naftu.

Aj na Prašníku boli v utorok 26. júla vytečené prevádzkové kvapaliny na ceste, tentoraz po dopravnej nehode. Havaroval tam vodič Škody Octavia. O zraneného muža sa najskôr postarali hasiči a potom záchranári.

Vysokozdvižnú plošinu použili hasiči v ten istý deň pri záchrane staršieho muža, ktorý kričal o pomoc v byte na šiestom poschodí na Valovej ulici v Piešťanoch. Bol spadnutý za vchodovými dverami, preto sa do bytu dvermi nedalo dostať. Plošina hasičov zdvihla k balkónu, tam vypáčili dvere a muža zachránili spolu so zdravotníkmi, ktorým hasiči otvorili dvere. Pomohli ho naložiť do záchranky, ktorá muža odviezla do nemocnice.

Hasiči mali ešte viacero iných výjazdov, z nich spomenieme ten, ktorý naši čitatelia nafilmovali a ktorý ste mohli vidieť aj na našej facebookovej stránke. Hasiči zasahovali v piatok 29. júla pri požiari trávy na brehu Váhu pri Krajinskom moste. Aj tu použili vysokotlakový prúd vody a lopaty.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava