Fotogaléria: Piešťany cez víkend zneli pouličným umením

Kúpeľné mesto bolo počas uplynulého víkendu plné hudby, spevu, rytmov a doslova hýrilo mnohými farbami a ich odtieňmi. Festival pouličného umenia s názvom Piešťany Street ART sa tento rok konal v piatok 29. a v sobotu 30. júla. V centre mesta i v partnerských reštauráciách a kaviarňach vystúpili umelci s rôznymi žánrami, nástrojmi, dynamikou a energiou.

(Autor: Zdenko Michalov)

Počas dvojdňového festivalu sa predstavili napríklad Nina Kohout, Varkocs, Neha!, ZVA 12-28 Band, Noel McCarthy& Drowsy Maggie, Jamadan, DJ Wychitawacs či piešťanskí Cup of Tea a JuJu Planet Dub. Nechýbala ani Meluzína, Gajdošskí trogári či Klipers. Mnohí z nich si našli naozaj široké publikum. Ľudia sa pristavovali, fotografovali a nakrúcali si umelcov, tiež im neváhali za pútavú hru na nástrojoch či chytľavé melódie a dobrú energiu dobrovoľne prispieť „do klobúka“.

Umelci vystupovali na rôznych miestach. Centrálny bod, teda Central Busking Point, sa nachádzal na Winterovej ulici, resp. na jej „križovatke“ so Sadom A. Kmeťa. Hudobníci však hrali aj pred Why Not Coffee, v Mliečaku, v ŽiWelli či na Kolonádovom moste. Súčasťou Street ART festivalu bola na Winterovej a na Kolonádovom moste pouličná zóna Zahraj si, kde mohli umelci predstaviť svoju originálnu tvorbu. Objavili sa tam nielen hudobníci, ale i tanečníci. Nočný program sa konal v klube Lajfky v Edene.

Počas obidvoch dní sa v parku konala voľná street art tvorba na plote okolo hotela Slovan.

Súčasťou festivalu bol aj sprievodný program pre deti, ktorý pripravila piešťanská mestská knižnica. Pôvodne sa divadielka mali konať v mestskom parku, ale napokon sa pre dážď uskutočnili v Piešťanskom informačnom centre na Pribinovej ulici. Sprievodným programom bolo i maľovanie mural maľby, skateboarding a prednáška o skate a rape v kultúrno-kreatívnom centre ARTA. Pod Kolonádovým mostom sa konala výstava s názvom Risografiky s príbehom, teda výstava risografík, na ktorých sú vyobrazené obľúbené miesta Trnavského kraja.

V kultúrno-kreatívnom centre Arta sa konalo divadelné predstavenie Za jedným stolom, čo je autorský projekt piešťanského ochotníckeho súboru Neochotníci o tvorení kultúry v skeptickom prostredí. 

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je pondelok 25. marca. Tento deň je Dňom zápasu za ľudské práva a Medzinárodným dňom spomienky na obete otroctva…
  • 25.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je utorok 26. marca. Tento deň je Svetovým dňom epilepsie. Meniny má Emanuel.
  • 26.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 28. marca 2024
Meniny má Soňa, zajtra Miroslav