Veslár Peter Strečanský získal bronz na majstrovstvách sveta juniorov!

Piešťanský veslár Peter Strečanský získal v nedeľu na juniorských Majstrovstvách sveta v talianskom Varese bronzovú medailu. Ide o prvú juniorskú medailu v disciplíne skif pre Slovensko. Okrem toho spravil nový osobný rekord (7:02,12 min). V tejto kategórii štartovalo na 2000 m trati 29 pretekárov.

17 – ročný Peter Strečanský prepísal históriu, keďže Slovensko ešte medailu z juniorských Majstrovstiev sveta doteraz nemalo. © VK Sĺňava Piešťany

Po tom, ako obsadil druhé miesto v rozjazde, vyhral štvrťfinále, bol tretí v semifinále, v nedeľu dokázal neuveriteľné a vo finálovej jazde získal bronzoch medailu.

Na každom medzičase figuroval na tretom mieste s výnimkou prvého, kde bol tesne štvrtý a udržal ho až do cieľa. Opäť si k tomu ešte spravil novy osobný rekord, ktorý ma hodnotu teraz 7:02,12. A to je len jeho prvý rok medzi juniormi, už teraz sa môžeme tešiť na budúcu sezónu.

Juniorsky skif bol najobsadenejšou disciplínou na svetovom šampionáte juniorov, keď v tejto kategórii štartovalo 29 pretekárov.

17 – ročný Peter Strečanský prepísal históriu, keďže Slovensko ešte medailu z juniorských Majstrovstiev sveta doteraz nemalo.

Zdroj: VK Sĺňava Piešťany / M. Vančo

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 17. apríla. Tento deň je Svetovým dňom hemofílie. Meniny má Rudolf.
  • 17.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je štvrtok 18. apríla. V tento deň sa v roku 1901 narodil MUDr. Emil Veselý, lekár, prednosta a primár…
  • 18.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 18. apríla 2024
Meniny má Valér, zajtra Jela