Literárny tip: Na pláži

  • Knihy
  • 1. augusta 2022, 23:01

Hovorí sa, že na Slovensku už takmer každý píše, ale, bohužiaľ, takmer nikto nečíta. Aby ste sa dokázali orientovať v labyrinte vydávanej literatúry, ponúkame vám literárny tip, knižnú ochutnávku na tento týždeň.

(Autor: Slovart)

Ian McEwan je úspešný britský prozaik, jeho knihy sú literárnou udalosťou a vo filmových adaptáciách kníh hrajú najlepší herci. Vo vydavateľstve Slovart vychádza McEwanov román Na pláži v preklade Kataríny Karovičovej.

Anglicko 1962. Čerství novomanželia, netrpezlivý a horkokrvný Edward a prudérna a nesmelá Florence, zažívajú svadobnú večeru, nadchádzajúca svadobná noc ich zväzuje aj provokuje… Vševediaci rozprávač ponúka čitateľovi na 152 stranách osudový okamih v živote, čosi sa stane a čosi nie, vzťahy sú zložité, pocity nevyspytateľné, vnútorné prežívanie navonok nevyjadrené. Pláž je kulisa, more a hudba sú v hlavných úlohách nostalgického milostného príbehu o nedospelosti, neporozumení aj o nezničiteľnosti a sile lásky.

Ivana Papcunová

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 24. apríla. Tento deň je Svetovým dňom laboratórnych zvierat (UNESCO). Sviatkom sv. Juraja, patróna vojakov, rytierov, lukostrelcov…
  • 24.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava