Vyhadzujete škatule vcelku? Robíte chybu

Áno, vybaliť si objednaný tovar zo škatule, chytiť ju a vhodiť do modrého kontajnera je najjednoduchšie. Ba dokonca, človek môže mať aj pocit, že urobil niečo pre prírodu, lebo separuje. Avšak bez toho, aby škatuľu roztrhal či aspoň rozložil, akurát znemožní vynášanie odpadu ostatným susedom.

Ak by boli kartóny rozložené, do kontajnera by sa zmestilo podstatne viac odpadu. (Autor: čitateľ)

Do schránky nám pribudla fotografia kontajnera na Lipovej ulici v Piešťanoch, ktorý deň po vynesení zberovou spoločnosťou obyvatelia sčasti zaplnili len preto, že na dno nahádzali škatule vcelku. Úmysel je v tomto prípade dobrý, len realizácia je nedostatočná, pretože takýmto spôsobom sa nádoba oveľa rýchlejšie zaplní a predtým, ako bude zberová spoločnosť opätovne odpad vyvážať, škatule budú z kontajnera prekypovať.

Ideálne je, ak človek škatuľu nielenže rozloží, ale natrhá. Natrhanie kartónu na menšie kusy zaberie len pár desiatok sekúnd, ale pomôže ponechať nádobu dostatočne voľnú aj pre ostatných susedov. Vyhadzovať vzduch v nerozložených škatuliach a následne vedľa koša prekračovať ostatné, čo sa doň nezmestili, je nielen neestetické, ale aj trochu nerozumné.

Tisícstolitrové nádoby na papier vyvážajú v Piešťanoch raz do týždňa, nádoby na plasty dvakrát, tetrapaky, sklo a kovy približne raz mesačne a nádoby na bioodpad raz týždenne.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava