Kúpeľný ostrov rozvoniaval po rezňoch a štrúdliach

Víkendová prechádzka na Kúpeľný ostrov v Piešťanoch mala počas víkendu aj lahodný nádych dobrého jedla. Tím z reštaurácie Colonade hotela Splendid priniesol na terasu voňavé rezne a pošteklil chuťové poháriky malým i veľkým. Schnitzel & Strudel Festival sa konal v sobotu 23. a v nedeľu 24. júla.

Počas víkendu nebola v kúpeľoch núdza ani o milých a usmievavých ľudí. (Autor: am)

Schnitzel & Strudel Festival mal návštevníkom ukázať, aké rezne a štrúdle sa varia a pečú na konci Kúpeľného ostrova. „Akcia sa vyvíjala veľmi priaznivo. Mali sme pretlak návštevníkov, bol veľký záujem. Môžem to hodnotiť pozitívne, ľudia boli spokojní a pri hudbe sa zabavili. Dídžej urobil šou, aj sa tancovalo,“ povedal Marián Herceg, ktorý spolu so svojím šesťčlenným tímom akciu zabezpečoval.

Návštevníci, ktorých tvorili nielen kúpeľní hostia, ale aj Piešťanci a obyvatelia okolitých obcí, sa zabávali pri hudbe DJ Pedra, pričom program bol pripravený i pre deti. Tie si mohli s pomocou animátora zahádzať na terč, zastrieľať z luku či skúsiť sa trafiť s lietajúcim tanierom do koša. Okrem toho bolo súčasťou podujatia maľovanie na tvár a tvorivé dielničky.

Prečo však návštevníci prišli predovšetkým, bolo dobré jedlo. Rezne ponúkali počas víkendu teľacie, kuracie i bravčové. Zaujímalo nás, ktorý sa tešil najväčšej obľube. „Teľací. Toto mäso sa domov nekupuje každý deň, rezeň treba pekne vyklepať. A ľudia boli spokojní,“ prezradil Herceg s tým, že bravčové mäso si návštevníci pýtali najmenej. Veľkej obľube sa tešila tiež štrúdľa. „Mysleli sme si, že nám ešte ostane, ale v nedeľu ráno už musela kuchárka dorábať nové,“ dodal.

Všetci návštevníci si k jedlu vyžrebovali aj zľavu od päť až do sto percent na rezeň priamo v reštaurácii. A keďže akcia mala úspech, vyzerá to tak, že sa ešte do konca leta dočká opakovania. 

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je sobota 4. mája. Tento deň je Výročím úmrtia M. R. Štefánika, Medzinárodným dňom hasičov a Sviatkom sv. Floriána…
  • 04.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je pondelok 6. mája. Tento deň Medzinárodným dňom bez diét. Meniny má Hermína.
  • 06.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je nedeľa 5. mája. Tento deň je Medzinárodným dňom pôrodných asistentiek a Svetovým dňom hygieny rúk. Meniny má Lesia,…
  • 05.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 3. mája. Tento deň je Dňom Slnka a Svetovým dňom slobody tlače. Meniny má Galina, Timea.
  • 03.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
utorok, 7. mája 2024
Meniny má Monika, zajtra Ingrida