Kukuričné bludisko aj detskými traktormi

V predchádzajúcom vydaní Piešťanského týždňa sme vás informovali o novovzniknutom kukuričnom bludisku v Hornej Strede. Vyrazili sme sa na miesto, kde je kukurica taká vysoká, že cez ňu nevidieť, pozrieť.

Deti si môžu zajazdiť na traktoroch. (Autor: am)

Ak sa chcete k bludisku dostať z Piešťan, na konci obce Horná Streda odbočte, akoby ste plánovali cestovať do Pobedima. Za koľajnicami už uvidíte veľké stohy slamy, na ktorých je neprehliadnuteľnými červenými písmenami vyznačené, že ste dorazili správne. Parkuje sa na trávnatom poraste priamo pred stohmi.

Cestou k vchodu do bludiska sú pozdĺž štvorhektárového poľa umiestnené fotografie morských živočíchov. Ak sa do bludiska vyberiete v popoludňajších hodinách, keď teploty atakujú štyridsať stupňov, aspoň pohľad na tieto obrázky vás pocitovo trochu schladí a prenesie z rozpálenej role na osviežujúce morské pobrežie.

Potom, čo prejdete okolo niekoľkých fotografií, sa dostanete k drevenej búdke, kde zaplatíte vstupné a dostanete kartičku s voľnými políčkami na vyplnenie tajničky. Vezmete si pero a vybavení základnými potrebami a inštrukciami sa môžete vydať priamo do bludiska, ktorého vchod je oproti búdke.

To, ako rýchlo prejdete cez bludisko, záleží na vašej šikovnosti. Tajničku vypĺňate tak, že v bludisku hľadáte informačné tabule, ktoré vám povedia čo-to o dôležitosti vybraných potravín, pričom jedno z vyznačených písmen rovno vpisujete do voľných políčok na kartičke. Tajnička je veľmi jednoduchá, pravdepodobne budete vedieť odpoveď v priebehu prvých pár minút.

Súčasne s hľadaním tabúľ je potrebné hľadať i východ z bludiska. Dovedna ide o približne 20-30 minút strávených v kukurici, avšak čas si, samozrejme, môžete predĺžiť, ak sa budete chcieť na chvíľu stratiť partnerovi či deťom. Po východe sú totiž pripravené ešte spoločenské hry. Medzi nimi sa nachádza hádzanie loptičiek na terč či drevené piškvorky. Deti sa môžu po poli povoziť aj na malých traktoroch a na chvíľu sa zahrať na skutočných traktoristov.

V porovnaní s konkurenčným bludiskom vo Vlčkovciach je toto hornostredské kratšie a jednoduchšie zdolateľné aj čo sa týka vylúštenia tajničky, keďže netreba odpovedať na hádanky. To môže byť vhodnejšie v prípade, že chcete ísť blúdiť s malými deťmi, prípadne sa chcete v kukurici v týchto horúčavách zdržať kratšie. Ak sa však chcete potrápiť viac, zájdite radšej do Vlčkoviec. Cena je takmer rovnaká – Horná Streda 3,50 eur na osobu, Vlčkovce 3,30 eur (v oboch platia deti až od troch rokov). Pozor, platí sa len v hotovosti.

Hornostredské bludisko má rozlohu štyri hektáre, vlčkovské 7,5 hektára, no na tejto rozlohe sa nachádzajú bludiská dve – jedno väčšie/dlhšie, jedno menšie. V Hornej Strede je otvorené od 9.00 do 20.00 h, vo Vlčkovciach od 9.00 h s posledným vstupom o 17. hodine. Vo Vlčkovciach je zakázané blúdiť spolu so psom.

V každom prípade si nezabudnite krém s opaľovacím faktorom, dostatok vody a pokrývku hlavy, pretože na poli sa pred slnkom neskryjete. Veľa šťastia počas blúdenia.

0 Shares

Najnovšie správy

V úvode apríla sa na Banke konalo jarné upratovanie obce. Organizovala ho obec od ôsmej hodiny rannej až do obeda,…
  • 15.04.2024, 16:46
  • Spravodajstvo
Dnes je utorok 16. apríla. Tento deň je Svetovým dňom hlasu. Meniny má Dana, Danica.
  • 16.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je pondelok 15. apríla. Tento deň je Svetovým dňom umenia. Meniny má Fedor.
  • 15.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
utorok, 16. apríla 2024
Meniny má Dana, Danica, zajtra Rudolf