Zálohu zobral, práce neurobil. Poškodení sú z Leopoldova, Hlohovca, Orešan a okolia

  • Kraj / Región
  • 28. júla 2022, 14:37

Majiteľ firmy zo Záhoria ponúkal svoje služby cez inzerát a ľudia ho kontaktovali najmä s prácami, ktoré súviseli so zasklievaním balkónov, zimných záhrad, terás, montáž prístreškov a záhradných domčekov.

Foto: FB Polícia SR - Trnavský kraj

So všetkými zákazníkmi spísal riadne zmluvu o dielo a vypýtal si zálohu, čo bola približne polovica zo sumy, ktorá si naúčtoval za komplet služby.

Klientom argumentoval pri zálohe tým, že peniaze použije ako prvotné náklady na dodávku a montáž materiálu. Už pri podpise zmluvy však vedel, že vzhľadom na všetky okolnosti zákazku nedodá a peniaze nevráti.

Poškodení, ktorí ho kontaktovali z Leopoldova, Modranky, z Dlhej, Dolných Oriešán ale aj z Hlohovca, a vypisovali mu viaceré urgencie, sa vyhotoveniu diela ani vráteniu peňazí nedočkali. Až po podaní trestného oznámenia sa muž spamätal a niektorým časť peňazí vrátil.

Celkovo tak vylákal cez firmu a zálohy na zákazky za viac ako 21 300 eur.

Časť peňazí vrátil, no skutok sa stal

Trnavská vyšetrovateľka ho iba v tomto regióne stíha v 9 prípadoch za pokračujúci zločin podvodu, no prípadov je po celom Slovensku viac. Polícia v rámci Trnavského kraja vedie s touto podozrivou osobou aj ďalšie konania. Aj napriek snahe odškodniť počas trestného stíhania obete podvodu, je muž naďalej obvinený a jeho konanie môže byť pre neho poľahčujúcou okolnosťou pri výmere trestu. V súčasnosti mu môže hroziť za zločin podvodu od 3 do 10 rokov trestu odňatia slobody.

Prevencia na záver

Polícia upozorňuje, že skôr, ako niekomu odovzdáte peniaze, alebo uzavriete zmluvu, radšej si osobu, alebo firmu preverte.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava