PFK vypadol zo Slovnaft Cupu hneď na jeho začiatku

Postup z predkola Slovnaft Cupu si do prvého kola Slovenského pohára vo futbale vybojovali v nedeľných zápasoch Jaslovské Bohunice i Horná Streda. Futbalisti PFK Piešťany vypadli zo Slovnaft Cupu hneď v jeho úvode.

Futbalisti PFK Piešťany prehrali v Hornej Strede 1:2 a v Slovnaft Cupe končia. foto: FB Spartak H. Streda

Červeník – Jaslovské Bohunice 3:8 (2:2)

Jaslovské Bohunice zvíťazili v Červeníku hokejovým výsledkom 8:3. Polčas bol pritom remízový, keď na zásah Edeha a Dvoráka dvakrát reagoval Marián Kolony. Ten po prestávke skompletizoval svoj hetrik, už však bolo neskoro, pretože hosťujúci Dvorák dovtedy stihol navýšiť počet svojich gólov na päť. Presný zásah pridali aj Buchanec a Hrnčár, takže sa napokon zrodil divoký výsledok.

Góly: 36., 45. a 70. M. Kolony – 30. Edeh, 32., 58., 59., 62. a 64. Dvorák, 66. Buchanec, 87. Hrnčár

Zostavy – Červeník: Kubatka – M. Ješko, Kopún, Nemček, J. Boháčik, Uhrík, P. Vančo, Gábriš, Nemec, M. Kolony, Babic (R. Ješko, Žemla), Jasl. Bohunice: Matejkovič – Juriš, Banovič, Lančarič, Lošonský, Barborík, Hrnčár, Edeh, Sedlák, Buchanec, Dvorák (Kolena, Horváth, Zemko)

Horná Streda – Piešťany 2:1 (1:0)

Lepšie začali domáci – už v 8. minúte sa mohli ujať vedenia, keď Vrábel vysunul do gólovej príležitosti Stojanova, ktorý však zoči-voči brankárovi Danielovi Budkovi netrafil bránu. Po úvodnej 20-minútovke mali pre zmenu zasa viac z hry hostia a po góle volala najmä krásna strela Igora Kováčika z 25 metrov, ktorú však parádnym zákrokom vytlačil mimo svojej svätyne Lukáč. V 37. min domáci vybojovali loptu v strede poľa, ku ktorej sa dostal Vrábel a jeho projektil z 35 metrov skončil v sieti Budku – 1:0.

V druhom polčase sa snažili Piešťany vyrovnať, ale narážali na tuhý odpor súpera. V 77. min našiel center Vrábla čerstvého žolíka Mikloviča, ktorého volej k žrdi znamenal už dvojgólové vedenie Spartaka. O chvíľu mohli domáci pridať aj tretí gól, ale obrovskú šancu Prosňanského zlikvidoval bývalý dlhoročný gólman Hornej Stredy Budka, na ktorého bývalí spoluhráči a fanúšikovia doteraz nezabudli a jeho návrat, i keď v drese súpera, náležite ocenili. V nadstavenom čase hráči PFK dosiahli zníženie stavu, keď Bango najskôr strelu z priameho kopu vyrazil, ale loptu hostia vrátili pred bránu a na dorážku Kováčika už bol prikrátky. Krátko nato sa duel skončil a Horná Streda sa v prvom kole Slovnaft Cupu môže tešiť na ďalšieho atraktívneho súpera – Nové Mesto nad Váhom.

Góly: 37. Vrábel, 77. Miklovič – 90. Kováčik

Zostavy – H. Streda: Lukáč – Prosňanský, Hasan, Čaňo, Stojanov, Geswandtner, Prosňanský, Vrábel, Kondrc, Gašpar, Jamrich (Macho, Bango, Miklovič), Piešťany: Budka – S. Glos, Grík, Prelovský, Hlbocký, Strelec, Kusý, Sloboda, Korec, Kováčik, Taraba (Salviany)

0 Shares

Najnovšie správy

Piatok 26. apríla 2024 sa zapíše ako deň s viacerými dopravnými nehodami v takmer identickom čase. Okrem klasických piatkových kolón sa medzi…
  • 26.04.2024, 17:10
  • Piešťanský týždeň / Spravodajstvo
Dnes je sobota 27. apríla. Tento deň je Svetovým dňom grafiky. Meniny má Jaroslav.
  • 27.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
sobota, 27. apríla 2024
Meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav