Night City Run ovládol Tomáš Jakubík

Tradičný bežecký sviatok v Piešťanoch neostal svojim predchádzajúcim ročníkom nič dlžný. Takmer tri stovky pretekárov sa v sobotu 23. júla postavili na štart súťaže Night City Run Piešťany a vyrazili do ulíc kúpeľného mesta zašportovať si v obklopení ďalších milovníkov behu. Šampiónom podujatia sa stal domáci pretekár Tomáš Jakubík.

Bežci vyrážali tradične z Námestia slobody, kde v čase štartu na dopravu dohliadala aj hliadka mestskej polície. Po zaznení výstrelu sa 284 pretekárov vydalo smerom na Teplickú ulicu, kde za mostom cez potok Dubová zatočili na cyklochodník smerom na Ulicu Andreja Hlinku a pokračovali do pažického parčíku. Po Díčovej dobehli na Ulicu Alexandra Šindelára, kde popred Kostol sv. Štefana pokračovali po Štefánikovej až k odbočke na Bodonu. 

Tam sa otočili smerom naspäť do mesta a po ulici Pod Párovcami utekali ku križovatke s Valovou. Poza Hotelovú akadémiu Ľudovíta Wintera sa dostali k parkovisku pred futbalovým štadiónom a do mestského parku, kde okolo hotela Slovan dobehli na začiatok pešej zóny. Tam priamo po pešej zóne, a to vopred vytvoreným koridorom, dobiehali do cieľa na Námestí slobody. Smer trasy bol v celej dĺžke značený šípkami, pričom v zákrutách a prípadných problematických miestach asistovali dobrovoľníci.

Zo 284 bežcov sa 172 prebehlo piešťanskými ulicami raz, teda absolvovali jeden päťkilometrový okruh. Ostatných 112 bežcov súťažilo v behu na 10 kilometrov, a teda absolvovali dva okruhy. Po celej trase postávali okoloidúci a podporovatelia a potleskom či pokrikmi bežcov povzbudzovali. Vyzdvihnúť je možné najmä divákov v pohostinstve na ulici Pod Párovcami, kde bola skutočne výborná atmosféra.

Ako prvý do cieľa dorazil Ľubomír Samek s časom 16:55 min na päť kilometrov. Najrýchlejšou dámou na tejto dĺžke trate bola Dagmar Vargová (19:41). Víťazom na desaťkilometrovej trati a zároveň šampiónom podujatia sa stal Tomáš Jakubík s časom 34:06 min. Prvou ženou v cieli sa po absolvovaní dvoch okruhov bola Eva Tulejová (38:35).

Kompletné výsledky TU.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 28. marca. Tento deň je Dňom učiteľov. Meniny má Soňa.
  • 29.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je utorok 26. marca. Tento deň je Svetovým dňom epilepsie. Meniny má Emanuel.
  • 26.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 29. marca 2024
Meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava