Aj správa bytového domu vplýva na kvalitu bývania

  • Inzercia
  • 26. júla 2022, 23:02

Ak bývate v rodinnom dome, všetko je takpovediac vaša starosť. Interiér domu a aj jeho exteriér a samozrejme aj pozemok. Pri bývaní v byte sa naopak môže zdať, že nič okrem vašej domácnosti vás nemusí zaujímať, ale nie je to úplne tak.

Autor: akov64 / Shutterstock.com

Nie všetko v bytovom dome má vplyv na každého

Váš byt je síce vašou domácnosťou, ale zároveň je súčasťou bytového domu, ktorý zdieľate spoločne s vašimi susedmi. Nielen váš byt má totižto vplyv na kvalitu vášho bývania.

Samozrejme, nie všetko v rovnakej miere ovplyvňuje všetkých. Napríklad kvalitná hydroizolácia strechy v prvom rade zaujíma tých, ktorí bývajú na najvyššom poschodí. Odizolovanie stropu pivníc zase ovplyvňuje bývanie na prízemí. A príkladov by sme mohli nájsť viacero. Sú však aj záležitosti, ktoré sa týkajú všetkých obyvateľov bytového domu.

Dobrého správcu bytového domu ocení každý. Má totižto vplyv na veľa vecí

Medzi takéto záležitosti, ktoré ovplyvňujú každého jedného obyvateľa bytového domu, patrí aj úroveň toho ako je vykonávaná správa bytového domu. Komplexná správa budov totižto nepozostáva len z ročných vyúčtovaní.

Správca bytového domu má na starosti všetky revízie a prehliadky, ktoré je nutné robiť na základe legislatívy. Sem patrí napríklad revízia týkajúca sa požiarnej ochrany, či revízia výťahov (a samozrejme aj ich údržba a starostlivosť o ne), prípadne revízia a údržba plynovej kotolne.

Pri správe bytového domu však nejde len o termíny revízií, či napríklad pravidelnú deratizáciu. Správcovská spoločnosť môže zabezpečiť aj upratovanie spoločných priestorov, starostlivosť o zeleň v okolí bytového domu, či zimnú údržbu. A to už sú záležitosti, ktoré vplývajú na každodenné nažívanie v bytovom dome.

0 Shares

Najnovšie správy

Piatok 26. apríla 2024 sa zapíše ako deň s viacerými dopravnými nehodami v takmer identickom čase. Okrem klasických piatkových kolón sa medzi…
  • 26.04.2024, 17:10
  • Piešťanský týždeň / Spravodajstvo
Dnes je sobota 27. apríla. Tento deň je Svetovým dňom grafiky. Meniny má Jaroslav.
  • 27.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
sobota, 27. apríla 2024
Meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav