Ešte ste toto leto neboli pri mori? A čo takto vyraziť na Krétu?

  • Inzercia
  • 25. júla 2022, 09:00

Boli časy, keď sme za letnými teplotami aké mávame bežne už aj u nás, chodievali k moru. Teploty ako z prímorských lokalít teda už mávame, ale stále tomu niečo chýba. Zrejme ste ani na sekundu nezaváhali a vedeli ste, čo myslíme. No predsa to more.

Autor: Masson / Shutterstock.com

Počas letných horúčav nie je nič lepšie, než osvieženie v mori

Poznáte to. Keď k nám prídu letné horúčavy, je priam nemožné nechať otvorené okná, keďže by ste onedlho mali z vašej domácnosti saunu. Nehovoríme, že v prímorských lokalitách sa to nedeje, ale predsa len je ten morský vzduch osviežujúcejší ako páľava, ktorú poznáme z našich obcí a hlavne miest.

A čo takto sa ísť osviežiť niekde k moru? Určite má už množstvo vašich známych tohtoročnú dovolenku pri mori za sebou. V takom prípade je konečne rad na vás! Vyberať máte stále z čoho a možno sa vám podarí „uchmatnúť“ aj výhodný last minute.

Kréta zaujme každého

Predpokladáme, že sme vás na pláže a more navnadili dostatočne. Už by to teda chcelo len tip na nejakú nádhernú dovolenkovú destináciu. A ten máme tiež! Vyrazte na dovolenku na Krétu! Grécko je obľúbenou destináciou mnohých dovolenkárov a jeho najväčší ostrov nie je výnimkou. Je pritom jedno, či plánujete dovolenku vo dvojici, s deťmi, alebo so skupinou priateľov, Kréta má čo ponúknuť každému.

V prvom rade sú to (ako sa na hlavne letnú dovolenkovú destináciu patrí) nádherné pláže zaliate slnkom, na ktorých si môžete dosýta užiť to, čo k letnej dovolenke neodmysliteľné patrí a teda kúpanie sa v mori a „chytanie bronzu“. Milovníci histórie si tu taktiež prídu na svoje. Kréta bola totižto domovom jednej z prvých európskych civilizácii, minojskej. Jej typickú architektúru tu na rôznych miestach môžete obdivovať dodnes.

Na Kréte však môžete obdivovať viac, než „len“ pozostatky minulosti. Ak vás zaujímajú miestne tradície a zvyky, navštívte niektorú z malebných dediniek. Ak naopak túžite po bujarejšej zábave, nájdete ju v mnohých kluboch v tunajších mestách.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 24. apríla. Tento deň je Svetovým dňom laboratórnych zvierat (UNESCO). Sviatkom sv. Juraja, patróna vojakov, rytierov, lukostrelcov…
  • 24.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je pondelok 22. apríla. Tento deň je Dňom zeme a Svetovým dňom modlitieb za kňažské a rehoľné povolania. Meniny…
  • 22.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je utorok 23. apríla. Tento deň je Svetovým dňom kníh a autorských práv. Meniny má Vojtech.
  • 23.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
streda, 24. apríla 2024
Meniny má Juraj, zajtra Marek