S mestskou políciou v ríši zvierat aj medzi včelami

  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
  • 24. júla 2022, 07:20

Príslušníci Mestskej polície v Piešťanoch pripravili počas letných prázdnin v rámci prevencie kriminality denný letný tábor pre deti z tunajších základných škôl. Konečne tak opäť po dvojročnej prestávke spôsobenej pandémiou COVID-19 s deťmi výletovali.

Piešťanskí mestskí policajti s deťmi zašli aj do Bojníc. (Autor: MsP Piešťany)

„Premiestnili sme sa do ríše zvierat do Zoologickej záhrady v Bojniciach. Prezreli sme všetky pavilóny, zahrali sa na ihriskách a užili si nákupy suvenírov,“ povedala pre Piešťanský týždeň preventistka mestskej polície Viera Dominová.

Prázdninujúce deti odviezol autobus aj do jaskyne Driny, kde po krátkom výstupe lesom absolvovali prehliadku jaskyne a po výdatnom obede ich čakala exkurzia v priestoroch spoločnosti Včelco v Smoleniciach. „Bola to úžasná exkurzia. Dozvedeli sme sa veľa nového zo sveta včiel, prešli sme sa kvetinovým labyrintom, zatancovali sme si včelí tanec, ochutnali sme rôzne druhy medov, vytvorili si vlastné sviečky z včelieho vosku a nakúpili kopu výrobkov z včelej farmy. Cestou späť sme stihli aj ‚zmrzku‘ vo Vrbovom,“ dodala preventistka.

V posledný táborový deň zamierila partia do hotela Korekt na Banke, kde mali deti rôzne športové hry. „Polovicu dňa sme strávili s príslušníkom Policajného zboru SR Martinom Benešom, ktorý deti učil, ako sa brániť, ukázal im veľa zaujímavostí z výstroja a výzbroje a porozprával im zaujímavé príhody zo svojej praxe. V popoludňajších hodinách sme využili bazén a vybláznili sa do sýtosti vo vode,“ uviedla V. Dominová.

Na záver dostali deti balíčky s užitočnými darčekmi. „Všetci sa svorne zhodli, že budúci rok pôjdu s nami znova. Tešíme sa na ne,“ usmiala sa preventistka.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 26. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava