Kupujete tlačiareň do kancelárie? Kvôli tomuto kupujte laserovú

  • Inzercia
  • 24. júla 2022, 11:00

Existuje vôbec kancelária bez tlačiarne? Iste, žijeme v elektronickej dobe a naviac sa snažíme (aspoň niekto) čoraz viac chrániť naše životné prostredie a tlačiť menej dokumentov, ktoré môžeme mať v elektronickej podobe, je jednou z možností, ako sa správať o niečo viac zodpovedne voči životnému prostrediu.

Autor: New Africa / Shutterstock.com

Nízka cenovka neznamená výhodnejšiu voľbu

Avšak niekedy jednoducho platí, že papier je papier. Či už slúži na fyzické „zálohovanie“ dôležitých dokumentov, alebo na tlač podkladov pre významný kongres v Piešťanoch, využiteľnosť tlačiarne v každej kancelárii je stále veľká.

Aj k voľbe tlačiarne sa však dá pristupovať so zreteľom na šetrenie. Ale neznamená to, že najlepšie je kúpiť najlacnejšiu tlačiareň na trhu. Pre kancelárie, v ktorých sa tlačia výlučne dokumenty a prípadne jednoduchá grafika, je najlepšou voľbou niečo si priplatiť a kúpiť laserovú tlačiareň.

Či tlačíte veľa, alebo sporadicky, laserová tlačiareň vám má čo ponúknuť

Aj keď laserové tlačiarne majú vyššiu obstarávaciu cenu, tlač s nimi je podstatne ekonomickejšia. Či už kupujete náplne do atramentovej tlačiarne, alebo tonery do tlačiarne laserovej, cenovo bude takéto „dopĺňanie farby“ podobné.

Zásadný rozdiel je však v tom, koľko strán vytlačí na jednu náplň atramentová tlačiareň a koľko laserová. Zatiaľ čo pri 5% pokrytí vytlačíte na jednu atramentovú náplň pár stoviek strán, v prípade laserového tonera to bude bez problémov cez 2 000.

Laserové tlačiarne však majú aj „opačnú“ výhodu. Ak netlačíte pravidelne každý deň, nemusíte sa báť, že by toner zaschol ako atramentová náplň. Takže už žiadne vyhadzovanie neminutých náplní kvôli tomu, že ste ich nestihli spotrebovať predtým, než zaschli. Každý toner využijete na 100%.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava