Trinásť vynovených krížov symbolizuje vďaku za slobodu

Na cintoríne na Bratislavskej ceste v Piešťanoch zrekonštruovali nielen hlavný chodník, ale úpravy zasiahli aj múr medzi evanjelickou a katolíckou časťou cintorína. V časti, kde bol múr značne poškodený, došlo k jeho čiastočnému odstráneniu. Správa cintorínov upravila aj hrobové miesta padlých vojakov.

Na cintoríne na Bratislavskej ceste inštalovali nové kríže padlým vojakom druhej svetovej vojny. (Autor: vd)

Sú tam nové kríže s tabuľkami, na ktorých sú mená trinástich vojakov. Hovorí sa, že číslo trinásť je symbolické. V tomto prípade teda ide o symbol hodný úcty. Ako sa uvádza na webovej stránke pohrebnictvo.sk, ide o hrobové miesta 13 našich vojakov z druhej svetovej vojny. Hroby nemeckých vojakov boli exhumované a ostatky uložené na cintorínoch pre ne vytvorených. Na správu týchto hrobových miest prispieva finančnými prostriedkami aj Ministerstvo vnútra SR.

Správca piešťanského cintorína sa však o vojenské hroby stará nad rámec – s úcty k ľuďom, ktorí položili životy za našu slobodu.  

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 26. apríla 2024
Meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav