Ceny rastú, no slniečko svieti aj Doma Doma

Verili by ste, že je za nami viac ako polovica júla? Zdá sa, ako by to bolo včera, čo nadránom mrzlo a cez deň sme sa tešili, že teplota vystúpila nad desať stupňov. A zrazu „blik“ – časť leta je preč.

(Autor: am)

Dala som si na toto pracovne voľnejšie obdobie viacero vnútorných záväzkov, čo všetko by som chcela stihnúť, aby vstup do nového akademického (školského) roka bol jednoduchší. Rovnako som chcela urobiť veľa vecí týkajúcich sa domácnosti, ktoré som už dlhšiu dobu odkladala. No na moje počudovanie zatiaľ „nič moc“ z toho. Od začiatku prázdnin sa nejako pomaly presúvam, prechádzkujem, zmzlinkujem, behám, užívam si slnko, ale do dlho odkladanej roboty sa nie a nie dokopať. Máte to tak aj vy? Tiež máte potrebu v lete pracovne spomaliť a postupne dobíjať baterky na ďalšie produktívne obdobie? Alebo ste naopak viac nabití energiou a spomalenie pociťujete v zime?

Mne sa asi príliš pod kožu vryli školské prázdniny. Čas, keď je slnkom zaliata príroda, stromy sa zelenajú, kvetinové záhony kvitnú, ľudia nosia farebné oblečenie a užívajú si zmrzlinu, pivo, grilovačky, opekačky, exteriérové podujatia… No jednoducho čas, ktorý netreba príliš výrazne narúšať pracovnou aktivitou. A ešte takou, ktorá počká a neutečie.

Akurát návrat do bežného kolotoča je potom náročný. A to najmä po dovolenke. Našťastie, vďaka tohtoročným cenám to vyzerá, že aj keď by sme najradšej išli na Bora Bora, budeme Doma Doma. O to ľahší návrat do práce, však.

Áno, okrem cien a práce sú tu, samozrejme, aj iné „drobnosti“, ktoré môžu narušiť letnú idylku. Sú to napríklad rôzni „pokrikovači uliční“, ktorí azda celú zimu čakajú, kým budú môcť nahlas prezentovať svoju pokrivenú myseľ pred niekým, koho to absolútne nezaujíma. Alebo indivíduá, ktoré pravidelne a vcelku nehanebne prichádzajú vo večerných hodinách nakúkať cez centimetrové škáročky do cudzích bytov. No i keď je to nepríjemné, človeku to leto hádam nepokazí.

Rovnako, dúfam, nepokazí leto ľuďom ani rekonštrukcia mosta medzi obcami Rakovice a Veselé, kde je plánovaná jeho kompletná uzávera na niekoľko týždňov. Je to nepríjemné, riešenie celkovej uzávery je nešťastné, no pozitívom je, že most po obnove nebude predstavovať riziko pre obyvateľov.

Je to jedna z mála nepríjemností, o ktorých sa dočítate v aktuálnom vydaní Piešťanského týždňa. Nájdete v ňom však aktivity, ktoré našinci v posledných dňoch absolvovali, i informácie o podujatiach, ktoré sa budú konať. Na zadných stranách nechýbajú ani športové výsledky a inšpirovať sa môžete aj naším tipom na výlet.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 18. apríla. V tento deň sa v roku 1901 narodil MUDr. Emil Veselý, lekár, prednosta a primár…
  • 18.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 19. apríla 2024
Meniny má Jela, zajtra Marcel