Kolobežky nemajú stáť krížom cez chodník

Zelené kolobežky sú v Piešťanoch v aktuálnej sezóne dostupné už mesiac. No ani toľko času nestačilo niektorým jazdcom, aby sa naučili, že parkovať ich treba tak, aby čo najmenej obmedzovali všetkých ostatných – chodcov, cyklistov, vozičkárov či šoférov.

Kolobežku je potrebné zaparkovať pozdĺž chodníka. (Autor: am)

Zdieľaná elektrická kolobežka má ľuďom uľahčiť prepravu, no neznamená to, že má jednému pomôcť a ďalšie desiatky obmedziť. I preto má byť po skončení jazdy zaparkovaná tak, aby neprekážala ostatným. Jazdci ich nemajú nechávať na cestách, v strede chodníkov, tesne za priechodmi pre chodcov, spadnuté na zemi, odstavené pred vstupom do garáží a pod. Skutočne je potrebné rešpektovať, že po chodníkoch musia bezpečne prejsť kočíky, vozičkári či ľudia s pomocnými barlami. Kolobežkou nie je vhodné blokovať či obmedzovať autá.

Nezodpovedného nájomcu môžu priamo zo spoločnosti dohľadať a upozorniť ho na nevhodné zaobchádzanie s kolobežkou. V prípade ďalších porušení pravidiel mu udelia čierny bod. Pokiaľ je to užívateľ, ktorý pravidlá porušuje neustále, zablokujú ho v aplikácii Bolt na celosvetovej úrovni.

V aplikácii sa nachádza možnosť, prostredníctvom ktorej môžete nevhodné parkovanie, prípadne zahodenú kolobežku nahlásiť. Nájdete ju v ľavom dolnom rohu a má ikonku výstražného trojuholníka. Vďaka tomu bude môcť spoločnosť vyhľadať, kto sa na zelenom tátošovi vozil ako posledný.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava