Aby odchytili užovku, museli vypratať vodovodnú šachtu

Na Fínskej ulici v Piešťanoch sa vo vodovodnej šachte plnej stavebného materiálu nachádzal had. O jeho odchyt požiadali v sobotu 2. júla piešťanských hasičov. Aby to mohli urobiť, museli najskôr povynášať škridle a polystyrén zo šachty. Potom užovku odchytili a pustili do lesíka.

ilustr. foto (Autor: OR HaZZ Piešťany)

O dva dni nato hasiči uvoľňovali spod skrine staršieho asi 120-kilogramového muža v byte na ulici Pod Párovcami v Piešťanoch. Zakliesneného vyslobodili, poskytli mu prvú predlekársku pomoc a privolali záchranku s lekárom.

V horúcich dňoch treba dávať pozor na manipuláciu s ohňom zvlášť v prírode. V pondelok 4. júla sa pri čistiarni odpadových vôd v Piešťanoch rozhorela suchá tráva. Ešte pred príchodom hasičov začínajúci požiar pohotovo zadupala okoloidúca motocyklistka. Príslušníci HaZZ miesto pre istotu ešte zaliali vedrom vody.

Po odchode na dovolenku sa môže stať všeličo, predvídať vytopenie susedov sa však nedá. Na Ulici A. Hlinku v Piešťanoch v utorok 5. júla praskla pancierová hadica v byte na druhom poschodí činžiaka. Voda vytopila nielen byt dovolenkujúcej majiteľky, ale narobila problémy aj v ďalších príbytkoch. Vodu zastavil zať majiteľky. Situáciu hasiči zmapovali, ale keďže išlo o príliš nízku hladinu vody, majitelia poškodených bytov si vyhrnuli rukávy a odsali si ju pomocou vysávačov na vodu sami.

V ten istý deň sa na ceste v obci Banka prevrátilo na strechu osobné auto a ostalo mimo cesty. Vodič, našťastie, nebol zranený. Hasiči vykonali na havarovanom aute protipožiarne opatrenia a vymedzili miesto zásahu dopravnými kužeľmi. Vozovka bola prejazdná len v jednom jazdnom pruhu, dopravu riadila polícia. Nakoľko sa vozidlo nachádzalo mimo cesty a nič a nikoho neohrozovalo, príslušníci HaZZ sa vrátili späť na základňu.

0 Shares

Najnovšie správy

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
sobota, 20. apríla 2024
Meniny má Jela, zajtra Marcel