Veslárky zlaté na majstrovstvách Českej republiky aj vo Viedni.

  • Veslovanie / Šport
  • 10. júla 2022, 23:01

Tretí júnový týždeň sa na veslárskom kanáli v Račiciach konali majstrovská Českej republiky mladšieho a staršieho žiactva, na ktorých sa úspešne zúčastnila aj štvorica veslárok z Veslárskeho klubu Sĺňava Piešťany.

(Autor: Martina Vavrová)

Všetkým dievčatám sa napriek silnej konkurencii českých veslárok podarilo prebojovať cez rozjazdy a semifinále až do nedeľného finále. V kategórii 13 ročných vo finále B obsadila na skife Stella Petrušková prvé miesto a Tamara Kublová vybojovala tretie miesto.

Bezkonkurenčnú jazdu vo finále A predviedla 13 ročná skifárka Terézia Grosová, ktorá si zaslúžene odniesla zlatú medailu a obhájila titul z minulého roku. Ema Vavrová, v kategórii 14 ročných, tiež obhájila  majstrovský titul a spomedzi 17 veslárok vybojovala na skife pre piešťanský klub zlatú medailu.

Kvôli tropickým teplotám  musel organizátor  majstrovstvá prerušiť. Finálové jazdy na dvojskifoch, kde dievčatá patrili medzi favoritky v boji o cenné kovy, už neodjazdili.

Svoju výbornú formu Ema Vavrová a Terézia Grosová predviedli aj posledný júnový víkend, kedy sa ako jediné zo Slovenska zúčastnili prestížnej medzinárodnej veslárskej regaty vo Viedni. Dokázali,  že piešťanské veslovanie odolá aj nátlaku medzinárodnej konkurencie.

Vo vyraďovacích jazdách sa medzi 25 skifárkami v kategórii 13 a 14 ročných žiačok z Rakúska, Maďarska, Poľska a Talianska prebojovali do finále medzi šesť najlepších, v ktorom trénerovi Andrejovi Vičanovi a divákom ukázali technické a rýchle veslovanie, za ktoré boli ocenené Ema Vavrová zlatou a Terézia Grosová striebornou medailou. Ani vo finálovej jazde dvojskifov nenechali nič na náhodu a zvíťazili  s dvojsekundovým predstihom pred druhou maďarskou a treťou rakúskou posádkou.

Dievčatám gratulujeme a veríme,  že tieto úspechy ich budú motivovať v ďalšom tréningovom úsilí a tiež do pretekárskeho súperenia v medzinárodnej konkurencii.

Martina Vavrová

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 26. apríla 2024
Meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav