Reorganizácia vo futbalových súťažiach, Piešťany a Vrbové budú súčasťou piatej ligy Severozápad

Slovenský futbal čaká reorganizácia regionálnych súťaží. Prinášame vám prehľad zloženia krajských regionálnych súťaží na západnom Slovensku pre nasledujúci ročník 2022/2023.

(Autor: Laco Duračka)

Pod Západoslovenský futbalový zväz budú patriť:

4. liga – Majstrovstvá regiónu Západ (16 účastníkov)

5. liga – dve skupiny (Severozápad, Juhovýchod – 16 účastníkov)

6. liga – päť skupín (Sever, Západ, Juh, Východ, Stred)

Majstrovstvá regiónu štvrtej ligy

Budú tu hrať tie tímy z 3. ligy Západ, ktoré sa nekvalifikovali do novej 3. ligy Západ (okrem posledného Partizánskeho, ktoré zostupuje do 5. ligy). Súťaž doplnili tímy z dvoch skupín 4. ligy. Zo skupiny Juhovýchod ide o prvé štyri kluby, zo skupiny Severozápad zasa o prvé tri celky a tím z piateho miesta, keďže štvrté Trenčianske Stankovce neprejavili záujem o postup. Ak by Kalná nad Hronom išla do 3. ligy, uvoľnilo by sa ešte jedno miesto a boli by oslovené ďalšie kluby 4. ligy. V prípade, že by prejavili záujem kluby z oboch skupín, do úvahy by prichádzala aj baráž.

Zoznam prihlásených (16): Kalná nad Hronom (možno bude hrať 3. ligu Západ), Nové Zámky, Marcelová, Imeľ, Lednické Rovne, Zlaté Moravce-Vráble „B“, Nitra, Levice (kluby z 3. ligy Západ), Gabčíkovo, Kozárovce, Hurbanovo, Pata (kluby zo 4. ligy Juhovýchod), Lehota pod Vtáčnikom, Boleráz, Jaslovské Bohunice, Trebatice (kluby zo 4. ligy Severozápad)

Piata liga Severozápad

Budú tu hrať tie kluby zo 4. ligy Severozápad, ktoré nepostúpili vyššie, až na Dolné Vestenice, ktoré zostupujú, a na Radimov, ktorý sa prihlásil iba do 6. ligy. Súťaž je doplnená klubmi z 5. ligy Sever. Momentálne ešte chýba jeden účastník.

Zoznam prihlásených (15): Partizánske (zostupujúci z 3. ligy Západ), Trenčianske Stankovce, Gbely, Piešťany, Domaniža, Prečín, Vrbové, Horná Krupá, Prievidza, Ladce, Kvašov, Hlohovec, Bánovce nad Bebravou (kluby zo 4. ligy Severozápad), Veľké Uherce, Brvnište (kluby z V. ligy Sever)

Šiesta liga Západ

V uplynulej sezóne skupina Západ nefungovala. Jej obnovenie bol jeden z cieľov nového vedenia ZsFZ na čele s predsedom Petrom Kováčom. Patria sem kluby z okresov Senica a Trnava.

Do tejto skupiny sa prihlásilo až 18 mužstiev, ich konečný počet bude skresaný na šestnásť. S určitosťou tu bude figurovať Radimov, ktorý v práve ukončenej sezóne hral 4. ligu, ako aj Brodské a Zvončín, ktoré figurovali v skupine Juh 5. ligy ako jediné tímy zo západu. Do súťaže sa prihlásilo 13 tímov z Oblastného futbalového zväzu Senica, z nich jeden – Šajdíkove Humence – dokonca hral iba siedmu ligu, takže pravdepodobne napokon v krajskej súťaži figurovať nebude.

Zoznam prihlásených (18): Radimov (v uplynulej sezóne 4. liga Severozápad), Zvončín, Brodské (v uplynulej sezóne pôsobili v 5. lige Juh), Rybky, Jablonica, Holíč, Slovan Šaštín-Stráže, Mokrý Háj, Hlboké, Spartak Šaštín-Stráže, Kopčany, Kúty, Sobotište, Borský Mikuláš, Čáry (ObFZ Senica, 6. liga), Šajdíkove Humence (ObFZ Senica, 7. liga), Majcichov, Biely Kostol (ObFZ Trnava)

Zmeny aj v ObFZ Trnava

Štruktúra súťaží riadených ŠTK Oblastného futbalového zväzu Trnava v súťažnom ročníku 2022/2023 sa na základe vytvorenia novej štruktúry riadenia súťaží SFZ, ZsFZ (vytvorenie dvoch tretích líg) mení aj štruktúra riadenia súťaží dospelých ObFZ Trnava, a to na 7. ligu MEVA (najvyššia oblastná súťaž), 8. ligu SWAN, RUBBEX a 9. ligu MEVA sk. „A“, MEVA sk. „B“. Začiatok nového súťažného ročníka je naplánovaný na 6.-7. august. 

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 17. apríla. Tento deň je Svetovým dňom hemofílie. Meniny má Rudolf.
  • 17.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je štvrtok 18. apríla. V tento deň sa v roku 1901 narodil MUDr. Emil Veselý, lekár, prednosta a primár…
  • 18.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 19. apríla 2024
Meniny má Jela, zajtra Marcel