Adama Sýkoru si v drafte NHL vybral slávny New York Rangers

Útočníka Adama Sýkoru si vybral zo 63. miesta v 2. kole draftu zámorskej NHL klub New York Rangers. Stal sa tak štvrtým draftovaným slovenským hokejistom v roku 2022.

Útočníka Adama Sýkoru si vybral zo 63. miesta v 2. kole draftu zámorskej NHL klub New York Rangers. (Autor: SZĽH)

Piešťanec Adam Sýkora má stále len 17 rokov, plnoletosť dovŕši až 7. septembra a ak by sa narodil o deväť dní neskôr, už by nestihol tohtoročný draft. Aj preto patril k najmladším hráčom, ktorých si kluby vyberali v montrealskom Bell Centre.

Šikovný útočník zaujal skautov výkonmi v uplynulej sezóne, ktorú strávil napriek svojmu veku celú medzi mužmi. V drese HK Nitra odohral 46 zápasov základnej časti v najvyššej slovenskej súťaži a nazbieral desať gólov a sedem asistencií. S „corgoňmi” to dotiahol až do finále play-off, v ktorom mal bilanciu 19 zápasov a päť bodov (2+3).

Svojimi výkonmi si vyslúžil šancu aj v A-tíme reprezentácie a na MS vo Fínsku sa stal najmladším strelcom národného tímu na svetových šampionátoch. Vo veku 17 rokov a 254 dní skóroval do siete Talianska a turnaj nakoniec zakončil s dvoma gólmi a asistenciou v šiestich dueloch.

Nedávno sa navyše stal jednotkou draftu do kanadských juniorských súťaží CHL. Vybral si ho klub Medicine Hat Tigers, ktorý pôsobí vo Western Hockey League (WHL). Hneď po Adamovi Sýkorovi prišiel z 2. miesta na rad ďalší slovenský útočník Martin Mišiak, po ktorom siahol klub Saginaw Spirit.

Pre Slovensko sa historicky úspešne skončilo aj 1. kolo vstupného draftu do NHL. Jednotkou sa stal Juraj Slafkovský (Montreal) a dvojkou Šimon Nemec (New Jersey). Canadiens si v ňom vybrali z 26. miesta aj Filipa Mešára.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 24. apríla. Tento deň je Svetovým dňom laboratórnych zvierat (UNESCO). Sviatkom sv. Juraja, patróna vojakov, rytierov, lukostrelcov…
  • 24.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava