Štrkovisko v Hornej Strede v testoch vyhovelo

  • Kultúra a spoločnosť / Spravodajstvo / Región
  • 6. júla 2022, 23:02

V predchádzajúcom vydaní Piešťanského týždňa sme vás informovali o testovaní kvality vody v prírodných a umelých vodných plochách. Úrad verejného zdravotníctva SR už informoval aj o výsledkoch z testovania štrkoviska Dlhé kusy v Hornej Strede.

Obľúbený piešťanský „Balaton“ je plne vyťažený aj v tejto sezóne. (Autor: am)

Hygienici v letných mesiacoch pravidelne informujú o kvalite kúpalísk a vôd využívaných na kúpanie. V testoch tento rok vyhoveli vodné nádrže Stará Myjava, Dubník I. pri Starej Turej, Brezová pod Bradlom i Duchonka. K nim sa podľa piatkovej správy Úradu verejného zdravotníctva SR zaradilo aj štrkovisko Dlhé kusy. V testoch táto vodná plocha v Hornej Strede vyhovela rovnako ako vzorka zo Zelenej vody v Novom Meste nad Váhom.

V lokalitách Plavecký Štvrtok a Malé Leváre nespĺňal odporúčanú hodnotu ukazovateľ farba, voda na kúpanie v ostatných, zdravotne významných ukazovateľoch však bola vyhovujúca.

Hygienici testujú aj kvalitu vôd na kúpaliskách. Povolenie na prevádzku malo na konci 26. týždňa 139 umelých kúpalísk a 496 bazénov. V prevádzke je okrem iných napríklad kúpalisko Eva v Piešťanoch, Kamenný mlyn v Trnave, Aquapark Trnava, Castiglione v Trnave, kúpalisko v Myjave, Mestské kúpalisko Senica a už aj kúpalisko v Hlohovci.

Aktuálne čaká na výsledky kúpalisko Zelená žaba v Trenčianskych Tepliciach či kúpalisko na Ostrove Trenčín. 

0 Shares

Najnovšie správy

sobota, 27. júla 2024
Meniny má Božena, zajtra Krištof