Prečo by som sa mal rozhodnúť pre malý rodinný dom?

  • Inzercia
  • 6. júla 2022, 11:22

Chcete bývať vo vlastnom, ale desí vás predstava, že zaplatíte niekoľko desiatok tisíc eur za starý byt v paneláku? V prípade, ak nechcete bývať v paneláku, kde je do značnej miery obmedzené súkromie, kde je problém zaparkovať auto, alebo máte nepríjemných susedov, môže pre vás predstavovať riešenie výstavba malého rodinného domčeka.

Prostredníctvom tohto článku vám priblížime niekoľko dôvodov, prečo sa rozhodnúť pre malý rodinný domček.

Ako prvý, a určite najdôležitejší, dôvod považujeme finančnú stránku. Výstavba malého rodinného domu nie je príliš finančne náročná. Finančné náklady na výstavbu takéhoto domu sa môžu pokojne vyrovnať aj finančným nákladom vynaloženým na kúpu starého bytu niekde v meste. Pre malý dom nepotrebujeteveľký pozemok, čím sa znižujú náklady na údržbu pozemku, a takisto aj samotného domu.

Za ďalšiu výhodu môžeme považovať súkromie a komfort bývania. Určite nikto z nás nemá rád, keď mu nad hlavou niekto vŕta, dupú deti alebo počujete, ako sa vaši susedia hádajú. V prípade, ak máte návštevu, nemusíte riešiť, či náhodou nerušíte susedov vy.

Populárnym trendom súčasnosti sú aj domáce zvieratá. I keď psa alebo mačku môžete mať aj v byte, musíte ale riešiť, že tieto zvieratká potrebujú čerstvý vzduch alebo venčenie. V malom rodinnom dome, aj keď s malým pozemkom, tento problém riešiť nemusíte. Jednoducho stačí vášho rodinného miláčika pustiť na záhradu. Okrem toho sa na vás nebudú sťažovať susedia, tak, ako to v mnohých prípadoch býva v panelákových bytoch.

Ďalšou veľkou výhodou je bezpochyby parkovanie. Keď sa v minulom storočí stavali paneláky, auto vlastnil len málokto, preto patrilo k paneláku len pár parkovacích miest. Aktuálne však pripadá na jeden byt niekedy aj viac, ako len jedno auto. Každý, kto býva v paneláku, pozná situáciu, kedy musí krúžiť aj niekoľko minút po parkoviskách, kým, a ak vôbec, nájde nejaké to parkovacie miesto. Aj pri malom rodinnom dome je tento problém skôr výnimkou. Okrem toho si k domu môžete dať pristaviť malú garáž alebo prístrešok, čo prospieva aj vášmu štvorkolesovému miláčikovi.

Pre príklad malého domu, ktorý nájdete v našej ponuke, je malý rodinný dom efekt 10. Tento domček je vhodný pre trojčlennú rodinu. Jeho rozloha je 80m2. V prípade potreby väčšieho domu sú vhodné rodinné domy ako napríklad efekt 32, 36, 40, ktoré sú vhodné pre štvorčlennú alebo viacčlennú rodinu.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je sobota 4. mája. Tento deň je Výročím úmrtia M. R. Štefánika, Medzinárodným dňom hasičov a Sviatkom sv. Floriána…
  • 04.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 3. mája. Tento deň je Dňom Slnka a Svetovým dňom slobody tlače. Meniny má Galina, Timea.
  • 03.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
sobota, 4. mája 2024
Meniny má Florián, zajtra Lesana