Na súťaži s pokazeným autobusom, ale i so zážitkami a víťazstvami

Finále tanečnej súťaže účastníkov z Vyšehradskej štvorky prinieslo vytúžené popredné priečky žiakom zo Súkromnej základnej umeleckej školy v Piešťanoch. Od Balatonu prišli naspäť domov bohatší o štyri prvé miesta, jedno druhé, dve tretie a jedno siedme miesto.

Mladé talenty si z maďarského Siófoku odniesli štyri prvé miesta. (Autor: archív Lucie Danišovej)

Finále V4 Dance Cup sa uskutočnilo v maďarskom Siófoku od 16. do 19. júna. Súťažili zverenci Lucie Danišovej, Jany Kučerovej a Laury Schellerovej. „Niektorí tam boli prvýkrát a rovno uspeli. Sme na nich veľmi hrdí,“ povedala Danišová. Skonštatovala, že na súťaži sa žiaci nielen prezentovali, ale aj sa v mnohom inšpirovali od ostatných tanečníkov a ich choreografií. Zásluhou milých a obetavých organizátorov si túto súťaž užili azda i viac ako nedávne majstrovstvá sveta.

Aj keď tentoraz sa súťaž nezaobišla bez nepríjemnosti, ktorá napokon vyústila do pamätného zážitku. „V sobotu moji žiaci súťažili okolo pol desiatej večer, okolo pol jedenástej boli výsledky. Keď sme po ich vyhlásení nasadli do autobusu, ktorý nás mal previezť do ubytovne vzdialenej od haly 20 kilometrov, zistili sme, že nejde. Približne dve hodiny sme čakali vonku pred halou,“ uviedla Danišová, ktorá by rada vyzdvihla ochotu organizátorov, ktorí sa okamžite snažili pomôcť. Napokon im pomohla „konkurencia“. „Veľmi by som sa chcela poďakovať aj tanečnej skupine Endy Gbely, konkrétne Lukášovi Jureňovi. Poskytli nám autobus a pomohli nám dostať sa späť na ubytovanie,“ prezradila lektorka.

Odniesli si však pozitívne myšlienky. „Počas tohto zážitku sme si uvedomili, že spolu všetko zvládneme. Decká vyšli z autobusu a začali trénovať choreografiu, s ktorou sme sa umiestnili nižšie. Potom sme trénovali choreografiu na ďalší deň. Urobili sme krúžok, rozprávali sme sa a uvedomili sme si, že sme ako jedna veľká rodina. Boli medzi nami aj sedem-osemročné žiačky, ktoré to zvládli rovnako perfektne ako staršie,“ doplnila Danišová. Práve staršie dievčatá museli ráno skoro vstávať, lebo súťažili.

Pozitívne hodnotila aj atmosféru podujatia. „Boli s nami niektorí rodičia, ktorým srdečne ďakujeme za pomoc. Najmä pani Monike Martiškovej, ktorá pomáhala prekladať, vybavovať a podobne,“ prezradila Danišová s tým, že si veľmi vážia aj všetky podporné správy.

Podporovali ich však i ľudia priamo na súťaži. „Zastavovali nás celé skupiny, vraj sa im veľmi páčime, sme iní, naše choreografie majú srdce a vidno, že to deti baví. Takéto veci niekedy potešia viac ako prvé miesto, aj keď tešia, samozrejme, i výsledné umiestnenia,“ uviedla lektorka. Dodala, že tento rok toho bolo veľmi veľa, keďže po zmiernení protipandemických opatrení sa zrazu konalo množstvo podujatí. „Klobúk dole pred deťmi, ako to zvládajú,“ dodala na záver.

Na leto mali tanečníci množstvo ponúk, no niektoré museli aj odmietnuť, aby si mohli oddýchnuť. V auguste školu čaká letný muzikálový tábor, záverečné vystúpenie a dva väčšie projekty. 

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 24. apríla. Tento deň je Svetovým dňom laboratórnych zvierat (UNESCO). Sviatkom sv. Juraja, patróna vojakov, rytierov, lukostrelcov…
  • 24.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava