Dvom rodinám vyskákali 1800 eur

Na Námestí slobody v Piešťanoch sa opäť pomáhalo. Desiatky trampolín „horeli“ pod nohami aktívnych žien, ktoré si prišli zaskákať na Charitatívny jumping maratón 2022. V sobotu 25. júna tak tanečná hudba znela celým srdcom kúpeľného mesta.

Charitatívny jumping maratón 2022 (Autor: am)

Malé trampolíny prilákali nielen desiatky žien milujúcich pohyb, ale upútali aj náhodných okoloidúcich. Tí sledovali, ako sa nielen predcvičovateľom, ale i samotným zúčastneným aktívne zdvíhajú kolená či koordinovane hýbu boky a ruky. Jumping totiž nie je náhodné skákanie, ale ucelený systém cvičenia, ktoré má svoju štruktúru, následnosť a, samozrejme, tiež výsledky. Cvičiaci si okrem posilňovania svalstva a formovania postavy bez zaťaženia kĺbov posilňujú i svoj kardiovaskulárny systém, pričom cvičenie poskytuje aj ďalšie zdravotné benefity.

Tentoraz si však okrem potu a endorfínov cvičiaci odnášali i dobrý pocit. Podujatie totiž malo charitatívny účel – vyzbierané štartovné v plnej výške poputuje na pomoc dvom rodinám. Jednou z nich je rodina bojovníka Matiaska, chlapčeka, ktorý sa narodil so vzácnym a zriedkavým syndrómom, a mame v núdzi – Ivone.  

„Som nesmierne šťastná, že sa nám podarila veľká vec a spojili sme príjemné s užitočným. Je krásne pomáhať tým, ktorí to potrebujú, lebo takých je medzi nami veľmi veľa. Aj keď je to kvapka v mori, ale dôležité je chcenie a zapojenie sa. Teším sa z krásnej akcie a z toho, že sa nám podarilo vyzbierať pre dve rodinky krásnych 1800 eur,“ uviedla Jana Jesenská, ktorá podujatie organizovala. 

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je pondelok 15. apríla. Tento deň je Svetovým dňom umenia. Meniny má Fedor.
  • 15.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
V úvode apríla sa na Banke konalo jarné upratovanie obce. Organizovala ho obec od ôsmej hodiny rannej až do obeda,…
  • 15.04.2024, 16:46
  • Spravodajstvo
Dnes je utorok 16. apríla. Tento deň je Svetovým dňom hlasu. Meniny má Dana, Danica.
  • 16.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
utorok, 16. apríla 2024
Meniny má Dana, Danica, zajtra Rudolf