Labe aréna patrila piešťanským veslárom

Minulý víkend piešťanská veslárska mládež lovila cenné kovy v Labe aréne na severe Čiech. V dorasteneckej kategórii sa darilo tradične piešťanským 15 a 16 ročným veslárom na medzinárodných majstrovstvách Českej republiky vo veslovaní v Račiciach. Na náročnej trojdňovej regate sa tromi víťazstvami v rozjazde, v semifinále a vo finále stal čerstvým majstrom Českej republiky pre rok 2022 na skife dorastencov stále len 15 ročný Viktor Jurga medzi 17 pretekármi z Českej republiky.

Skupina veslárov s trénerom Andrejom Vičanom. (Autor: Branislav Jurga)

Na tento výkon nadviazala výborným výsledkom Simona Weiszová so ziskom striebornej medaily na skife dorasteniek. Darilo sa aj dvojskifu dorastencov v posádke Alex Klein a Viktor Jurga, so štvrtým miestom vo finále A sa stali najlepšími 15-ročnými veslármi medzi  celkovo dvadsiatimi posádkami z ČR a SR.

Štvrté miesto obsadil aj dvojskif junioriek Anna Kublová a Simona Weiszová. Medzi juniorkami sa do finále A medzi šesť najlepších skifárok prebojovala Sofia Gono, ktorá finišovala na šiestej priečke v konečnom poradí  pred siedmou Annou Kublovou. 

Párová štvorveslica v zložení posádky Oskar Gono, Alex Klein, Marcel Škulec a zo Šintavy Adam Čambál, doveslovala vo finále B na celkovom jedenástom mieste spomedzi dvadsiatich štartujúcich štvorveslíc. Rovnaké umiestnenie sa podarilo vybojovať aj dvojskifu Marcel Škulec a Adam Čambál, z celku 20 dvojskifov.

Branislav Jurga

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 17. mája. Tento deň je Svetovým dňom hypertenzie a Svetovým dňom telekomunikácií. Meniny má Gizela, Aneta.
  • 17.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
sobota, 18. mája 2024
Meniny má Viola, zajtra Gertrúda