Záujem o úpravy nechtov doma rastie. Ženy sa stále viac presúvajú z kozmetických salónov domov

  • Inzercia
  • 30. júna 2022, 13:43

Najskôr nás pandémia zavrela v domácnostiach a museli sme sa vzdať príjemných posedení u manikérky… A teraz nás zo salónov krásy vyháňa inflácia a zdražovanie produktov a služieb. Jasne z toho vyplýva trend domácej manikúry, ktorú si aj bežná žienka môže dopriať s profesionálnymi pomôckami.

(Autor: red)

Vytvoriť si doma vlastný salón krásy nie je nič náročné, ak viete, ako na to. Jednorazová investícia sa v tomto prípade stopercentne oplatí, keďže kvalitné pomôcky vám môžu slúžiť celé roky.

Čoraz viac žien sa odkláňa od prírodných nechtov, na ktorých je viditeľný každý záder, náraz, štiepenie a neustále potrebné skracovanie a lakovanie. Namiesto toho siahajú po doma vytvorených gélových nechtoch, ktoré úplne prispôsobujú svojim potrebám a vkusu.

Ak sa bojíte, že je táto procedúra na vás príliš zložitá, videá na sociálnych sieťach vám dodajú potrebné sebavedomie. Na to, aby ste si doma vytvorili dokonalé gélové nechty, budete potrebovať sadu na gélové nechty s brúskou a lampou. Na jednom mieste takto získate nevyhnutné pomôcky, ako je lampa, brúska, gélové laky, drevené paličky na zatláčanie nechtovej kožičky a zmäkčovač kože.

Profesionálna manikúra vo vlastnej kúpeľni či obývačke

Ak vám momentálne profesionálna manikúra v podobe gélových nechtov pripadá ako španielska dedina, nevzdávajte to. Na internete je totiž ľahko dostupný domáci postup na gélové nechty krok za krokom. Stačí prečítať zopár článkov a základné postupy dostane do rúk každá šikovná žienka.

A čo je na tom najlepšie? Niektoré z nás sa predsa len nechajú rady rozmaznávať a ovládanie domácej manikúry je skvelý spôsob, ako si počas obdobia neustále stúpajúcej inflácie privyrobiť. Zlatou baňou sú v tomto prípade spolužiačky študentiek vysokých a stredných škôl.

Jednorazová investícia sa vám ľahko vráti, ak máte aspoň trochu podnikateľského ducha. Nezabudnite sa svojimi výtvormi pochváliť aj na sociálnych sieťach. Hashtag #nailart patrí medzi najpopulárnejšie odkazy súčasného internetu.

Tieto produkty nie sú priestorovo náročné. Pokojne vám postačí aj klasický nočný stolík do spálne, ideálne s niekoľkými zásuvkami a poličkou. Väčšie pomôcky schováte do prúteného košíka alebo škatule, zatiaľ čo gélové laky môžete potriediť do organizéra v zásuvke, alebo vystaviť na obdiv na poličke.

Výhody gélových nechtov

  • Sú dlhotrvácne – najväčším benefitom je, že na nechtoch vydržia oveľa dlhšie ako klasický lak, v priemere až štyri týždne.
  • Poskytujú nechtom extra ochranu – ak máte slabé nechty, ktoré sa ľahko štiepia, gélový lak vás môže prekvapiť tak, že ich spevnia.
  • Vyzerajú a pôsobia ako prírodné nechty – jedným z výrazných plusov je, že nepôsobia tvrdo a umelo, ale imitujú prírodné nechty. Je to preto, že sa nanáša v tenkých vrstvách, čo umožňuje, aby sa necht prirodzene ohýbal a bol flexibilný. Je to zároveň hlavný rozdiel medzi gélovými a akrylovými nechtami. Akrylové sú totiž o niečo tvrdšie a menej flexibilné.
  • Rýchlo schne – poznáte ten pocit, keď vám klasický lak na nechtoch nechce zaschnúť aj vyše hodiny a stačí malý neopatrný pohyb a je poškodený? Pri gélovom laku to nehrozí, väčšinou uschne približne za jednu minútu.
  • Možnosť experimentovať s farbami a dizajnmi – gélové laky sú neuveriteľne variabilné a umožňujú nám experimentovať s farbami a dekoráciami na nechtoch. Je to tak preto, že sa nechty nanášajú jednoduchšie ako klasické laky. Jednotlivé vrstvy úplne zaschnú predtým, ako nanesiete ďalšiu vrstvu, teda sa navzájom nenarúšajú. Máte pritom mnoho možností vrátane metalických, holografických alebo neónových lakov.
0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 3. mája. Tento deň je Dňom Slnka a Svetovým dňom slobody tlače. Meniny má Galina, Timea.
  • 03.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je sobota 4. mája. Tento deň je Výročím úmrtia M. R. Štefánika, Medzinárodným dňom hasičov a Sviatkom sv. Floriána…
  • 04.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
sobota, 4. mája 2024
Meniny má Florián, zajtra Lesana