Chystáte výbavu pre svojho prváka? Nezabudnite ani na toto

  • Inzercia
  • 30. júna 2022, 09:00

Ďalší školský rok je za nami a to znamená dve veci. Pre školákov to znamená, že začínajú dva mesiace prázdnin, počas ktorých budú mať množstvo času na oddych od školských povinností a venovaniu sa svojim záľubám.

Zdroj obrázka: Autor: Iryna Inshyna / Shutterstock.com

Má mať v čom vodu, desiatu, či veci na telesnú?

A čo tí, ktorí boli počas tohto školského roka predškolákmi? Tak tých čaká leto plné nedočkavosti, keďže sú už určite zvedaví, aké to je chodiť do školy. A pre ich rodičov to znamená leto plné rozmýšľania nad tým, či im náhodou niečo do školskej výbavy nechýba.

Školskú tašku už určite máte. Veď to je predsa základná vec! A čo takto si prezrieť aj ponuku praktických vakov na chrbát s potlačou a nejaký vášmu prváčikovi zaobstarať? Môže v ňom mať veci na telesnú, prípadne z neho mať hygienické vrecko. Ale využití určite nájdete viacero.

Okrem všemožných zošitov a písacích potrieb, ktoré pomaly tiež už určite hromadíte, musí mať svoje miesto v školskej taške aj fľaša na vodu a box na desiatu. Z praktického hľadiska je ideálna plastová fľaša, tým pádom dbajte na zdravotnú nezávadnosť materiálu. Objem by mala mať aspoň 0,7 litra. Pri desiatovom boxe si dávajte pozor hlavne na to, aby sa zmestil do tašky.

Aby oblečenie, či obuv nespôsobovala vášmu prvákovi zbytočné problémy

A čo detské oblečenie do školy? To ste zrejme neriešili, veď oblečenie predsa vaše dieťa doma má, takže bude mať v čom ísť do školy. A je také oblečenie aj vhodné? V prvom rade je potrebné si uvedomiť, že nástup do školy nie je len o učení sa.

V škole sa od detí očakáva výrazne vyššia dávka samostatnosti v porovnaní so škôlkou. A to aj pri úkonoch spojených s obliekaním a obúvaním. Pred nástupom do školy sa preto objektívne zamerajte na to ako idú tieto činnosti vášmu dieťaťu a podľa toho mu vyberajte oblečenie do školy.

A keď už sme načrtli obúvanie, pri obuvi je najdôležitejšie, aby boli prezuvky pevné a dobre držali nárt aj členok. Pre bezpečnosť je dôležitá aj protišmyková podrážka a pre komfort zase dostatočná priedušnosť prezuviek.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 3. mája. Tento deň je Dňom Slnka a Svetovým dňom slobody tlače. Meniny má Galina, Timea.
  • 03.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je sobota 4. mája. Tento deň je Výročím úmrtia M. R. Štefánika, Medzinárodným dňom hasičov a Sviatkom sv. Floriána…
  • 04.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
sobota, 4. mája 2024
Meniny má Florián, zajtra Lesana