„Zuškári“ predviedli kvalitný Tanečný maratón

Dom umenia zaplnili desiatky mladých umelcov. V stredu 22. júna sa tam totiž uskutočnil záverečný koncert tanečného odboru Základnej umeleckej školy v Piešťanoch, ktorý priniesol takmer trojhodinový Tanečný maratón skvelých výkonov, pútavých choreografií a paletu pestrofarebných kostýmov.

Foto: Supa

Ako prví v stredu vystúpili na pódium absolventi, ktorým riaditeľ Kamil Vavrinec zablahoželal k úspešnému štúdiu v základnej umeleckej škole. Potom už javisko ovládlo dovedna 36 choreografií, ktorými sa postupne predstavili všetky ročníky tanečného odboru.

Odbor, ktorý kreuje tanečné skupiny Plejády, Austedis, Bella a Striebornička, predviedol ľudové tance, moderné i klasické. Zazneli aj skladby, ktoré pozná azda každý – Trenčín, dolinečka, Gumi macko, Ružový panter, po prestávke dokonca Horúca krv, Kapura či Schindlerov list. Do posledného miesta zaplnený Dom umenia ďakoval umelcom po jednotlivých číslach silným potleskom. Tanečníkov a takmer trojhodinový program rozdelený jednou prestávkou pripravovali pedagogičky Miriam Šupenová, Monika Ondrášiková a Dagmar Kuběnová. Tie si tentoraz počas záverečnej klaňačky na megahit Žijeme len raz i zatancovali. Pódium zaplnili všetci účinkujúci a vyslúžili si od svojich rodičov, starých rodičov a ďalších hostí obrovský potlesk a standing ovation.

Fotogaléria:

0 Shares

Najnovšie správy

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
sobota, 20. apríla 2024
Meniny má Marcel, zajtra Ervín