Florbal v Piešťanoch splynie so značkou AS Trenčín!

  • Piešťanský týždeň / Mladí dnes / Šport / Ostatné športy
  • 28. júna 2022, 11:46

Piešťanský florbalový klub prejde fúziou s extraligovým klubom AS Trenčín od 1.júla 2022. Zlúčenie klubov predstavuje pre piešťanských hráčov a záujemcov o florbal množstvo výhod a vyhliadky do budúcnosti.

Veľmi ma teší, že po 9 sezónach prichádza možnosť postarať sa o budúcnosť florbalu v Piešťanoch. Hrať bude môcť každý a to na výkonnostnej úrovni takej, akú si sám zvolí a aká mu vyhovuje. Deti a mládež môžu ísť plynulo ďalej študovať strednú školu a venovať sa tomu, čo ich baví aktívne a na vysokej úrovni. Vďaka zlúčeniu získame zázemie AS Trenčín a to je niečo, čo je bez spolupráce v Piešťanoch nereálne poskytnúť. Deti, mládež i muži sa tak môžu tešiť na vysokú úroveň a v neposlednom rade budú spokojní aj rodičia.“ vyjadril sa odchádzajúci prezident klubu FBC Páv Piešťany, Mgr. Matúš Kromholc.

Vyjadrenie Juraja Matejku, prezidenta AS Trenčín florbal:Sme veľmi radi za možnosť rozšíriť naše rady o nových členov. Je to obrovská česť a zároveň zodpovednosť, že si FBK Páv Piešťany vybrali práve nás. Spájanie dvoch klubov je veľká príležitosť pre obe strany. Určite sa budeme snažiť, aby sme nových florbalistov, ako aj trénerov čo najrýchlejšie a najlepšie zapojili do našich štruktúr. Verím, že sa u nás budú cítiť dobre a spoločne sa nám podarí napredovať v tom, čo nás všetkých baví a napĺňa.

Vyjadrenie Petra Klapitu, vedúceho trénera AS Trenčín:Sme nadšení zo vzájomnej spolupráce a spravíme všetko pre to aby sa deti a rodičia z Piešťan cítili v Trenčíne ako doma. Spoločná fúzia je veľký projekt, ale my sme sa podobným spoluprácam nikdy nebránili. Úspešne sme zrealizovali podobný projekt s tímom z Trenčianskych Teplíc a zaradili medzi našich hráčov viac ako desiatku Revelsákov. Podobne uvažujeme aj teraz. Chceli by sme oba naše tímy prepojiť na všetkých úrovniach a vystupovať navonok jednotne a spoločne. Teším sa aj na spoluprácu s kamarátmi trénermi, na spoločné turnaje, akcie a zážitky!

Výhody a benefity pre hráčov vďaka AS Trenčín

Akadémia pre deti

Deti a mládež získavajú okrem štandardného tréningového procesu aj centralizovaný tréning v Trenčíne, kde sa budú môcť porovnávať s viacerými spoluhráčmi v hale, v ktorej je viac florbalových ihrísk. Zúčastňovať sa ich budú viacerí špičkoví tréneri z Trenčína.

Tréneri

Získavajú možnosť interných školení  v rámci AS. Zároveň účasť trénerov z AS  v Piešťanoch v rámci zlepšovania kvality tréningových procesov podľa potreby. Deti a mládež tak budú mať neustále sa zlepšujúcich trénerov.

Hráčske kategórie pre všetky deti

Vzhľadom na veľkosť hráčskej základne AS Trenčín Akadémie bude garantované, že každé jedno dieťa bude môcť odohrať sezónu vo svojej hráčskej kategórii. AS Trenčín.

Letné kempy a turnaje

Počas celého roka sa konajú okrem ligových zápasov aj rôzne turnaje doma i v zahraničí, letné tréningové kempy pre hráčov a brankárov, ktorých sa môžu rovnako zúčastniť deti z Piešťan a to za rovnakých podmienok ako deti z Trenčína. Kempov sa pravidelne zúčastňujú profesionálni hráči Českej a Slovenskej extraligy ako tréneri a na letné kempy do Trenčína prichádzajú deti z celého Slovenska.

Juniori a muži

Juniorskí hráči ako i muži, ktorí majú vyššie ambície, sa môžu zúčastňovať tréningového procesu mužov a juniorských extraligistov a pokúsiť sa tak zabojovať o miesto v zostave. Vzniká tak priestor hrávať v dvoch celkoch naraz – za mužov 2.ligu “doma” a za Trenčín extraligu bez nutnosti prestupu. Šikovní juniori môžu teoreticky hrať napr. juniorskú extraligu za Trenčín, mužskú 2.ligu v Piešťanoch a mužskú extraligu za Trenčín.

Stredná škola so zameraním na florbal

V Trenčíne vznikne stredoškolský športový odbor s florbalom. Od 1.9.2022 bude otvorený prvý ročník, kde už bude aj študent, hráč z Piešťan. Budúcnosť športovania je tak zachovaná na veľmi aktívnej a vysokoprofesionálnej úrovni.

Prihlásiť sa na florbal môže úplne každý v akomkoľvek veku. Stačí zavolať na tel.č. 0903 945 335 alebo napíšte mailjurmat@centrum.sk . Web AS Trenčín florbalhttps://www.astrencin.sk/florbal_new/

(inz)

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 24. apríla. Tento deň je Svetovým dňom laboratórnych zvierat (UNESCO). Sviatkom sv. Juraja, patróna vojakov, rytierov, lukostrelcov…
  • 24.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava