A. Sýkora o testoch v kluboch NHL: Keď som to videl, skoro mi spadla sánka

Má za sebou sezónu snov, ktorá vyvrcholí blížiacim sa draftom do NHL. Odchovanec piešťanského hokeja Adam Sýkora sa už v 17 rokoch dostal na takú úroveň, že sa zúčastnil akcie Hviezdy deťom. Ako hviezda…

Adam Sýkora absolvoval testovanie v dvoch tímoch NHL. (Autor: SZĽH)

V Trenčíne sa konala tradičná charitatívna akcia pod záštitou miestneho futbalového klubu, na ktorej bolo mnoho hokejových hviezd na čele s Mariánom Gáboríkom, Mariánom Hossom, Tomášom Tatarom či Andrejom Sekerom. Stále len v 17 rokoch sa zúčastnil aj Adam Sýkora, ktorý si s ostatnými športovcami či známymi osobnosťami zahral pred fanúšikmi plážový volejbal či futbal.

„Akcia je super zorganizovaná. Ľudia sa bavia, majú čo sledovať a ja si to s takýmito osobnosťami tiež veľmi užívam,” pochválil akciu Sýkora, ktorý sa pri zápasoch evidentne bavil a rovnako ako aj na ľade, aj tu to vyzeralo tak, že dáva do toho všetko a zároveň sa zabáva. „Lepšie mi išiel futbal, mám aj trochu akceleračné schopnosti na piesku. Vo volejbale som čakal, že to bude horšie.”

Sezónu začínal v mužskom tíme HK Nitra s cieľom vybojovať si miestenku na juniorský šampionát. To sa mu podarilo, no po dvoch dueloch ho zrušili. Nabral tam však zdravé sebavedomie a po príchode späť do Nitry začal dostávať viac priestoru a začalo sa mu dariť.

Všimli si ho aj v seniorskej reprezentácii a dostal pozvánku do prípravy. Trénerov presvedčil natoľko, že ho zobrali aj na májové majstrovstvá sveta. Síce ho ihneď nezapísali na súpisku, no svojej šance sa dočkal a využil ju skvelo. V základnej skupine dal gól Taliansku a aj vo štvrťfinále Fínsku. Jeho postavenie na blížiacom sa drafte raketovo vystrelilo, rovnako aj jeho popularita.

„Je trochu väčší záujem od ľudí aj médií. Ja si to veľmi užívam, ale nič to pre mňa neznamená. Ešte som nič nedokázal. Stále som pri zemi a ďalej na sebe pracujem,” povedal skromne Sýkora.

V súvislosti s draftom sa spomína s druhým až tretím kolom, v niektorých prognózach vystrelí až do prvého. Na NHL draft combine (testovanie najlepšej zhruba stovky hráčov) však pozvánku nedostal, keďže hráčov volali ešte pred svetovým šampionátom. Na testy a pohovory si ho ale pozvali dva tímy, za ktorými cestoval po konci combinu na začiatku júna.

„Bol som v Arizone a Montreale. V Arizone sme mali pohovory, testy na suchu a na ľade. Potom som išiel do Montrealu, kde bolo to isté a poukazovali mi aj ich celé tréningové centrum. Keď som to videl, skoro mi spadla sánka. O to väčšia motivácia pracovať na sebe a dostať sa tam.”

Adam Sýkora sa síce nezúčastnil Combinu, no boli na ňom až štyria Slováci – Juraj Slafkovský, Šimon Nemec, Filip Mešár a Servác Petrovský.

Pohovory sú známe tým, že hráči často dostávajú zvláštne otázky. Tento rok prevládala otázka: „K akému zvieraťu by sa hráči prirovnali?” Väčšina zvolila leva, Slafkovský si vybral vlka. Čo bola Sýkorova voľba? „Keď som na ľade, tak tiger. Zver, čo loví. A normálne, taká opica,” zasmial sa dobre naladený útočník.

Mladý hokejista sa už pripravuje na novú sezónu. Ešte pred jej začiatkom však pôjde osobne aj na draft, ktorý sa bude konať 7. a 8. júla v Montreale. Po ňom sa presunie do tímu, ktorý si ho vyberie. Kde bude pôsobiť v budúcej sezóne, je otázne, bude záležať aj na tom, čo povie klub NHL. Ten bude mať taktiež veľké slovo i v otázke Sýkorovej účasti na preloženom juniorskom šampionáte, ktorý sa bude konať v polovici augusta. zdroj: Denník Šport

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 28. marca. Tento deň je Dňom učiteľov. Meniny má Soňa.
  • 29.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 29. marca 2024
Meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava