Dve nehody cyklistov na cyklochodníku z Piešťan do Hornej Stredy zapríčinil hrboľ uprostred cesty

Dve nehody cyklistov na novej cyklotrase z Piešťan do Horenej stredy sa odohrali uplynulý víkend. Podľa polície môže za to hrboľ na cyklochodníku a nepozornosť. Policajti obe dopravné nehody, ktoré sa stali cez víkend, zaevidovali so zranením.

(Autor: polícia)

Nerovnosť v strede cyklocesty

Prvý nabehol na nerovnosť 67 ročný cyklista v sobotu, doobeda. Pri jazde na bicykli zn. Triban si vypuklinu v strede cyklotrasy nevšimol, s kolesom na ňu nabehol a nešťastne spadol. S vážnym úrazom hlavy ho prevážali záchranári do piešťanskej nemocnice.

Zrazili sa dvaja cyklisti

V nedeľu policajti na tom istom mieste dokumentovali ďalšiu nehodu. Štyridsaťjeden ročný cyklista chcel predchádzať v smere jazdy päťdesiattriročnú ročnú cyklistku. Prešiel do stredu cyklotrasy, kde už nestihol zareagovať na nerovnosť, stratil stabilitu a dostal sa do kolíznej situácie s predchádzanou cyklistkou.

So svojim bicyklom dopadol na staršiu ženu. Tá si pri páde na zem zranila zápästie. Podľa predbežnej správy z nemocnice utrpela žena ľahké zranenie. Muž bol s drobným oderkami jednorazovo ošetrený. Obaja cyklisti mali dychové skúšky na alkohol negatívne. Obe dopravné nehody sú naďalej v štádiu policajného objasňovania.

Za zjazdnosť cesty na cyklochodníku je zodpovedný správca komunikácia. Cyklista je však povinný sa na jazdu plne sústrediť a v prípade, že nie je cestička pre cyklistov zjazdná, jazdí sa pri pravom okraji vozovky.

„Zároveň dávame do pozornosti, že nedostatky na cestách, rôzne výmole, nerovnosti môžu aj občania nahlásiť priamo správcovi komunikácie,“ doplňuje trnavská polícia.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je nedeľa 19. mája. Tento deň je Svetovým dňom hepatitídy. Meniny má Gertrúda.
  • 19.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
nedeľa, 19. mája 2024
Meniny má Gertrúda, zajtra Bernard