Bude Slávikom Slovenska žiak piešťanskej „zušky“?

  • Mladí dnes / Piešťany
  • 27. júna 2022, 00:02

Talentovaný spevák Základnej umeleckej školy v Piešťanoch Martin Verčimák, víťaz krajského kola súťaže Slávik Slovenska 2022, bude reprezentovať náš kraj v celoslovenskom finále, ktoré sa uskutoční koncom júna v Bratislave.

(Autor: archív (vž))

Nebolo to jediné želiezko v ohni, ktoré mali piešťanskí „zuškári“ v krajskom kole. Piešťanský okres okrem Martina Verčimáka, žiaka učiteľky Vladimíry Žitňanskej, reprezentovali Júlia Koláriková, žiačka učiteľky spevu Kataríny Petrovičovej, ktorá získala v prvej kategórii tretie miesto, a v tretej kategórii Piešťancov zastupovala ďalšia žiačka K. Petrovičovej, Alexandra Grmanová.

Úspešní speváci Základnej umeleckej školy v Piešťanoch so svojimi učiteľmi.

V Trnave mali speváci veľmi silnú konkurenciu, preto boli učitelia aj ich zverenci veľmi šťastní, že získali popredné miesta. Z úspechov sa tešil aj Milan Zelenay, ktorý súťažiacich sprevádzal na akordeóne v okresnom i krajskom kole.

Víťaz druhej kategórie Martin Verčimák bude Piešťany i celý Trnavský kraj reprezentovať koncom júna v Bratislave v budove Slovenského rozhlasu, kde ho bude sprevádzať počas finálového kola orchester POLUN. V porote bude sedieť operný spevák Peter Dvorský, populárna speváčka Mária Čírová a iné známe osobnosti. Je to pre nás veľká česť a radosť, že v Piešťanoch sa zrodil takýto spevácky talent. Držme mu spolu palce!

Vladimíra Žitňanská

0 Shares

Najnovšie správy

Piatok 26. apríla 2024 sa zapíše ako deň s viacerými dopravnými nehodami v takmer identickom čase. Okrem klasických piatkových kolón sa medzi…
  • 26.04.2024, 17:10
  • Piešťanský týždeň / Spravodajstvo
Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 26. apríla 2024
Meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav