Poďakovanie a blahoželanie jubilantovi Jozefovi Bielikovi

  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
  • 26. júna 2022, 00:01

Pri každom náhodnom stretnutí s obyvateľmi bývalej pažite v Piešťanoch sme si s pani Milkou Volpi – Juricovou povedali: „Mali by sme sa stretnúť.“ Len nemal kto začať. Tak začal pán Jozef Bielik, medzi nami Jožko.

Jozef Bielik sa 23. júna dožíva 90 rokov. (Autor: archív autora)

Prvé stretnutie v roku 1996 sa konalo v reštaurácii na futbalovom štadióne. Bolo nás na ňom dvanásť. Zaspomínali sme si a pritom rozmýšľali, ako osloviť viac obyvateľov bývalej pažite. Pred ďalším ročníkom sme si posúvali informáciu o stretnutí medzi sebou. Počet oslovených a zúčastnených sa zvyšoval. V začiatkoch sme oslovili iba staršie ročníky, potom sa pridali i mladšie a nakoniec sme sa rozšírili aj o rodinných príslušníkov.

Až do roku 2000 sme sa stretávali vo vinárni Júlia, potom v reštaurácii Semafor, kde sa stretnutia konajú, pokiaľ nám to situácia dovolí, dodnes. Rekordná účasť Pažitárov, 92 zúčastnených, bola na 20. jubilejnom ročníku v roku 2016. Vždy sme sa na tieto stretnutia tešili a spolu sme zaspomínali na život na pažiti, zabavili sa aj si zaspievali. Samozrejme nesmela chýbať Jožkova obľúbená pieseň La Paloma.

Vy, pán Jozef Bielik, ste až do roku 2018 boli organizátorom týchto stretnutí. Za to vám patrí poďakovanie od nás všetkých, ktorí sme s radosťou na ne chodili a budeme v nich pokračovať. Chceme vám pri príležitosti vášho životného jubilea, 90 rokov, ktorého sa dožívate 23. júna 2022, popriať hlavne pevné zdravie.

Nech tento deň dá vám úsmev a radosť len, nech ďalší každý rok dá vám len šťastný krok, nech navždy vaša dobrá duša rastie, nech k vám prichádza len zdravie, láska a šťastie.

Všetko najlepšie prajú všetci Pažitári. 

Mária Prišticová

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je nedeľa 19. mája. Tento deň je Svetovým dňom hepatitídy. Meniny má Gertrúda.
  • 19.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
nedeľa, 19. mája 2024
Meniny má Gertrúda, zajtra Bernard