Stretávka futbalistov s rekordom gólmana Bernadiča

  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany / Futbal
  • 25. júna 2022, 00:02

Nebýva zvykom, aby sa po viac ako dvoch desaťročiach stretli niekdajší mladší žiaci PFK Piešťany a ich rodičia s trénerom Michalom Vercholom a vedúcim družstva Ľubomírom Madrom. A nebýva ani zvykom, že najlepším strelcom zápasu bol Milan Bernadič, ktorý za svoju kariéru v PFK nedal gól. Vynahradil si to v legendárnom priateľskom zápase v sobotu 11. júna 2022, keď sa presadil až päťkrát.

Futbal si zahrali a spolu sa stretli: J. Lukáč, L. Klejch, M. Haring,. Szabo, M. Hodoško, M. Bernadič, J. Dubovský, M. Žec, M. Mišura, O. Bartoš, K. Madro, M. Zsolnay, D. Dvorský, A.Levičanin, P. Kaprál, J. Vitko, F. Jašík a M. Klasovitý. Nechýbal tréner M. Verchola, vedúci družstva Ľ. Madro a rodičia hráčov. (Autor: archív Michala Vercholu)

Po spoznávaní sa, nakoľko sa niektorí nevideli už niekoľko rokov, nasledoval zápas, ktorý sa skončil výsledkom 6:5. Futbal si zahrali: J. Lukáč, L. Klejch, M. Haring, P. Szabo, M. Hodoško, M. Bernadič, J. Dubovský, M. Žec, M. Mišura, O. Bartoš, K. Madro, M. Zsolnay, D. Dvorský, A. Levičanin, P. Kaprál, J. Vitko, F. Jašík a M. Klasovitý.

Kuriozitou stretnutia je, že najlepším strelcom bol Milan Bernadič, ktorý za svoju kariéru nedal ani jeden gól a tu si to vynahradil, keď ich strelil päť. Mal z toho obrovskú radosť.

Po odohratí zápasu sa účastníci presunuli do baru na štadióne, kde pokračovala zábava. Bolo o čom rozprávať, veď sa nevideli niekoľko rokov. Chlapi sa rozpŕchli po celej republike a niektorí dokonca pracujú v zahraničí. Prekvapili trénera aj vedúceho, keď im darovali celodenný wellness pobyt v Irme. Družná debata pokračovala dlho do noci a skončila sa s tým, že ďalšie stretnutie bude nasledovať o rok.

Michal Verchola ďakuje Lukášovi Klejchovi a jeho mame za uskutočnenie tohto milého stretnutia.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je utorok 23. apríla. Tento deň je Svetovým dňom kníh a autorských práv. Meniny má Vojtech.
  • 23.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je pondelok 22. apríla. Tento deň je Dňom zeme a Svetovým dňom modlitieb za kňažské a rehoľné povolania. Meniny…
  • 22.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 24. apríla. Tento deň je Svetovým dňom laboratórnych zvierat (UNESCO). Sviatkom sv. Juraja, patróna vojakov, rytierov, lukostrelcov…
  • 24.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
streda, 24. apríla 2024
Meniny má Juraj, zajtra Marek